A sminkelés trükkös dolog, hiszen a jól elkészített makeup segítségével igazán előnyösen formálható a megjelenés, míg a sminkbakik általában előnytelen kinézethez vezetnek. Ez a fiatalító smink cseppet sem időigényes és nem jár sok vesződséggel, mégis csodásan feldobja a megjelenést.

hirdetés

A fiatalító sminknek nem az a dolga, hogy minden ráncot maradéktalanul eltüntessen, sokkal inkább, hogy a finom kontúrozás és árnyalás segítségével optikailag megemelje a megereszkedett területeket, élénkebbé és egységesebbé tegye a bőrszínt, valamint kihangsúlyozza az előnyös vonásokat. Így a megjelenés túlzások nélkül válik üdévé és fiatalossá.

A túlságosan vastag textúrával rendelkező termékeket jobb elkerülni, ahogyan a feltűnő színek sem mindig a legcélravezetőbbek. Fontos, hogy a rétegek minél jobban összemosódjanak, így például az erős kontúrozást érdemes mellőzni. Érett bőrön másképp működik az alapozó és a korrektor, ezért nem szabad velük túlzásba esni. Hiszen az elmászkáló festék nemcsak, hogy kihangsúlyozza a ráncokat, hanem ápolatlanná teszi az összképet.

Pofonegyszerű fiatalító smink, ami éveket radíroz le a viselőjéről

A híres sminkes, Charlotte Tilbury könnyen elsajátítható, jól bevált tippeket mutat, melyek megkönnyítik a szépítkezést. Mivel éveken keresztül dolgozott együtt hírességekkel – többek között még Amal Clooney-nak is készített makeupot – alaposan tisztában van azzal, hogy a bőr sajátos tulajdonságait figyelembe véve, milyen az előnyös smink.

Charlotte hidratálással kezdi, ez egy fontos lépés, hiszen a krém feltölti a bőrt, és ettől sokkal üdébbé, fényesebbé válik. Ezután következhet a primer, ami kellően megalapozza a sminket, ebből külön kerülhet a szemek környékére is. Így elkerülhető, hogy a nap folyamán a festék elmászkáljon az arcról, ezáltal sokkal tartósabb lesz a végeredmény.

Most már jöhet az alapozó, aminek minden esetben tökéletesen passzolnia kell a bőrtónushoz. A rossz alapozó még a fiatal nőkön is rendkívül előnytelenül mutat, ötven felett pedig az öregítő hatása különösen érvényesül. Az arcon kívül érdemes a nyakat, illetve a dekoltázst is lealapozni, amennyiben nem takarja ruha ezeket a területeket. Fontos a jó eldolgozás, ezért nem árt mindig kellő figyelmet fordítani erre a műveletre.

Charlotte lágy púderrel mattíja, majd kihangsúlyozza a szemöldököt. Ezután egy természetes barnát visz fel a szemhéjakra, és finoman elsatírozza. Végső fázisként kiemeli az arccsontot highlighter segítségével, és visszafogott rúzzsal fejezi be a makeupot.

Ha további tippeket szeretnél ellesni a hírességek egyik kedvenc sminkesétől, akkor nézd meg ezt a videót, mert igazán hasznos trükköket sajátíthatsz el belőle!

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés