Ma már minden eszköz adott a sminklemosás egyszerűsítéséhez, mégis tud még bosszúságot okozni ez a művelet. Hiába a modern micellás víz, megesik, hogy a szemfesték nem adja olyan könnyen magát, de ezzel a gyors és hatékony trükkel, kíméletesen és játszva megoldhatod a problémát. Kipróbáltuk, és tényleg működik!

hirdetés

Az arctisztítás a mindennapi rutin része, de annak, aki rendszeresen sminkeli magát, még a makacs festékmaradványokkal is el kell bánnia. Míg a festék felvitelekor hajlamosabbak vagyunk precízen pepecselgetni, addig a körültekintő és alapos sminkeltávolításhoz már nincs akkora nagy türelmünk.

Esténként, amikor nagyon húzza, vonzza az embert az ágy, és legszívesebben beleájulna a csapba, a leggondosabb lemosó termék használata mellett is előfordul, hogy itt-ott maszatos marad a bőr, és a szemkörnyéken megül néhány bánatos kis paca. Pedig mindenki tudatában van annak, hogy a bőrtisztítás nem csak higiéniai, hanem védelmi szempontból is fontos, hiszen éjszaka regenerálódik a hámréteg, ám szennyeződésekkel eltömítve nem tud jó munkát végezni.

A micellás vizek megjelenésével némiképp könnyebb, egyszerűbb lett a feladat, de így is adódnak olyan szerencsétlen helyzetek, amikor még a szennyeződéseket bevonzó, vízburokból és lipidből álló micellák sem tudnak elbánni a pillákra tapadó ragacsos festékréteggel. A dörzsölés ugyebár nem túl hasznos a szempillákra nézve, ugyanis könnyen sérülhetnek egy efféle tortúra során, és az sem jó, ha a pigmentekkel keveredett lé belefolyik a szembe. Ezzel a trükkel azonban a makacs festékmaradványokat úgyszintén eltávolíthatod.

Sminklemosás, nevetségesen egyszerűen

A nagyon lágy, hab állagú sminklemosók dörzsölés nélkül, kíméletesen pucolják ki a festéket a pórusokból, és tisztítják meg a szemkörnyéket. Az apró kis buborékok bejutnak a texturált felület legapróbb barázdáiba is, és valóságos seprűként működnek.

Míg a többfázisú micellás víz előnye, hogy a tisztításon túl ápoló hatással is rendelkezik, ugyanakkor vizes és olajos fázisból áll, így sokkal hatékonyabban vonzza magához a szennyeződéseket. Parabén- és alkoholmentes, ráadásul a kényes szemkörnyéken, és az ajkakon éppúgy alkalmazható.

Ám mi lenne, ha ötvözhetnéd a hab állagot a micellákkal, anélkül, hogy új terméket vásárolnál? Akkor jöjjön a tíz másodperces trükk, ami megváltoztatja az esti rutinod, pedig semmit nem kell kikeverned, vagy kotyvasztanod.

Csupán a következő mozdulatot végezd el: bőven locsolj meg egy tiszta vattakorongot micellás vízzel, majd tedd a szádhoz az arctisztító lapocskát, és kezdd el erősen fújni úgy, mintha egy csövön akarnád átjuttatni a levegőt.

Vigyázz, nehogy reflexből nagy levegőt végy és beszippantsd, mert akkor a szádba megy az arclemosó folyadék! Amikor a levegő átjut a vatta szálain, a micellás víz felhabzik, és máris kapsz egy tenyérnyi sminkeltávolító habot, amivel gyerekjáték lesz megszabadulni a festékmonoklitól. Mi is kipróbáltuk, és valóban működik!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés