Ha betérünk kedvenc drogériánkba, vagy épp a manikűrös vendégszékébe huppanunk bele, szinte ezernyi lehetőség tárul elénk körömlakkozás terén. Aztán pedig sokszor a nagy dilemma közepette a legszokványosabb színt vagy mintát választjuk, mondván: ez mindig beválik. Néhány körömdizájner teljesen egyedi és színes körömminták ötletadóiként nagyon sok nőt bátorítanak arra, hogy kísérletezzenek a divat ezen apró szegmensében is.

hirdetés

A ruhák, sminkek és divatos frizurák világa mellett a körmök dizájnolása legtöbbször háttérbe szorul. Sokan annak reményében választanak körömszíneket, hogy azzal majd a legtöbb szettjük harmonizál, így a leghagyományosabb opciók mellett döntenek újra és újra.

Viszont érdemes időnként valami kevésbé szokványosat is kipróbálni. A nonfiguratív, színes körömminták éppúgy kompatibilisek lehetnek többféle öltözékkel. Játszadozz kedvedre, és jelenítsd meg a manikűröd valamely tónusát a szettedben is egy kendősál, ékszer, szemfestés, rúzs, vagy ruházati darab formájában.

A színes körömminták kis ügyességgel otthon is megvalósíthatók

Manapság a francia manikűr és az egyszínű lakkozási technika mellett sok új stílus kialakul. A köröm csakúgy, mint egy vászon, a manikűrösök számára is szabad terepet nyújt, hogy kibontakozhassanak, számodra pedig kreatív, egyedi alkotásokkal szolgáljanak. Így volt ezzel néhány olyan műkörömkészítő is, aki valószínűleg átlapozott pár művészeti magazint, és leginkább a minimalizmus és absztrakt fejezetnél időzött el a legtöbbet.

Egyedi munkájukon legalábbis ez mutatkozik meg. Az efféle pöttyözött, csurgatott, színes körömminták többségét te magad is meg tudod valósítani egy kis gyakorlással, de akár egy manikűrös véleményét is kikérheted, hogy bevállalna-e egy ilyen különleges stílust.

Ha otthon valósítanád meg az összemosódott, színpompás dizájnokat, a körömlakk ecsete nem lesz elegendő a mintázatok kialakításához. Vékonyabb, speciális mintakészítő ecsetre, esetleg körömdíszítő tollra is szükséged lesz, amennyiben nincsenek otthon ilyen eszközeid, fogpiszkálóval éppúgy ügyeskedhetsz, bár ugyanazt a hatást valószínűleg nem tudod vele elérni. Fontos azonban, hogy a lakk jó minőségű és állagú legyen, a félig beszáradt, házilag felhígított verziókat most felejtsd el.

A tavaszi szezonban most egyébként is népszerűek a vidám, vibráló árnyalatok, ráadásul az öltözködésben éppúgy roppant trendi a különböző színek összeboronálása. A változatos, izgalmas mintákkal nem lehet hibázni, minél színesebb a köröm, annál nagyobb eséllyel passzol majd a manikűr a stílusos szettekhez. Az már csak hab a tortán, hogy ezek a cseppet sem precízkedős, pacaszerű rajzok szuperül hozzák a húsvéti hangulatot, és sokkal hamarabb elkészülnek, mint a hímes tojás!

Itt tényleg nem kell aggódni az elrontott vonalak vagy egy szabálytalanul sikerült kör miatt, épp ez adja meg a dizájn báját. A körmök sokszor teljesen eltérő mintával rendelkeznek. Ha beleveted magad a festegetésbe, akkor akár minden ujjadon különböző stílust érhetsz el, nem is érdemes mindet előre megtervezni. Csináld spontán!

Válassz púderes, natúr vagy földes színeket, hogy igazán egységes látványt érj el. Ha tovább fokoznád a körmök különlegességét, akkor a festegetés után kend le mattító fedőlakkal a körmeidet.

Amennyiben géllakkot használsz, akkor rétegeket kialakítva könnyen 3D hatást érhetsz el ezzel a technikával. Ehhez elég lehet csupán egy-egy pötty, amit tényleg nem lehet rosszul csinálni. Az átlátszó géllakkalappal pedig biztos, hogy minden szettedhez passzol majd a tavaszi hangulatú manikűr!

Az absztrakt formák és az egymásba mosott színek sokszor már-már kristályokra és ásványi kövekre emlékeztetnek minket. Merj bátran kísérletezni a lakkokkal, ezzel a módszerrel tényleg nem hibázhatsz!

Ha valóban tavaszi hangulatú eredményre vágysz, nyugodtan boronáld össze a merész árnyalatokat. Ezek a körömminták simán elbírják a változatos, vibráló színeket.

Kiemelt kép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés