Az egyszerűbb manikűrök még mindig divatosnak számítanak, és a hétköznapokra el sem tudnánk képzelni elegánsabb viseletet, ám ősszel mégis a csillogás kerül a reflektorfénybe. A szokásos mély árnyalatok mellett megjelent egy ragyogó trend, aminek köszönhetően minden tekintet a kezekre irányul majd, ez pedig nem más, mint a macskaszem-effekt.

hirdetés

Az elmúlt években számos körömtrenddel ismerkedhetett meg az ember lánya, az egészen egyszerűtől, a csicsásig minden megtalálható a listán. Míg nyáron a romantikus szárazvirágokkal készült manikűrök számítottak a legdivatosabb viseletnek, addig ősszel a csillogásé a főszerep.

Sziporkázó körmök macskaszem-effekt segítségével

A cat eye, vagy másnéven macskaszem-effektus nem számít kifejezetten újdonságnak, mégis az elmúlt hónapokban vált hihetetlenül népszerűvé. Bármilyen színre felkenhető, és nem bonyolult az elkészítése, így még azok is megpróbálkozhatnak vele, akik maguknak készítenek géllakkot. A szemfülesebbek pár éve már találkozhattak hasonló irányzattal, ami akkor tigrisszem néven futott. A mostani technika nagyon hasonló, ám mégis sokkal csillogóbb.

A csillogó fedőréteg jól mutat a telt, mélyebb tónusokon, ám a pasztellszínek kedvelői is kipróbálhatják, hiszen például a rózsaszínnel karöltve igazán hercegnős lesz a végeredmény. A technika különlegessége, hogy egy speciális mágnes hozza elő a sziporkázó szemcséket, amelyek a fény hatására kezdenek el ragyogni. Hogy miért macskaszem? A speciális fényhatás miatt, amely úgy irizál, mint a cicák szeme.

Az egészen világos árnyalatokon a csillogó fedőréteg szinte sziporkázik, és a puha bársony hatását idézi meg.

Különféle mintákkal és egyszerűbb lakkokkal is variálhatod a csillogó körömtrendet, így visszafogottabb, elegánsabb lesz a végeredmény.

Ha otthon szeretnéd elkészíteni a macskaszem-effekttel díszített manikűrt, akkor ebben a videóban találsz hozzá egy kis segítséget. A szokásos módon készítsd elő a körmöket, vidd fel a kiválasztott színt, majd száradás után a csillogó réteget. Ezután a mágnes segítségével kialakíthatod a mintát. Végezetül fedőréteg segítségével fixáld, és már el is készültek a sziporkázó körmök.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés