A körömtrendek esetében megszokhattuk már, hogy időnként szokatlan, meglepő minták is napvilágot látnak, melyek valahogy mégis kivívják maguknak a népszerűséget. Bár a pop art stílusú képregénymanikűr élénk színeivel kissé kilóg az ilyenkor fellendülő téli körömstílusokból, úgy tűnik, minden akadályt elsöpör az útjából.

hirdetés


Ősz végén rendszerint már meghitt hangulatú, télies és ünnepi körömfestések kerülnek a középpontba. Ám a hópihéken, jacquard-mintákon kívül még számos alternatívát felsorakoztat a divat a téli atmoszféra megidézésre.

Ilyenkor már a télies, fagyos színvilág uralja a körömtrendeket, és a csillámos díszítések is szolidabb, elegánsabb formát öltenek. Az efféle verziók mellett kissé kakukktojásnak tűnik a nemrég felkapottá vált képregénymanikűr, ami ugyan már nem új keletű, de most nagyobb hévvel lángolt fel, mint valaha.

A pop art stílus eddig is sikeresen vetette meg horgonyát a folyton hullámzó körömdivatban, bár nem mindig kap jelentős figyelmet, olyan sokrétű, hogy valamely változata általában felbukkan az irányzatok között. A képregénymanikűr szintén ezt a rétegtrendet erősíti, és sokféle név alatt fut: cartoon, comic book, illetve pop art stílusként is jegyzik.

A mintázata azonban még az elnevezésénél is változatosabb. Az alapstílust a színes, matt festés jelenti, ami a fekete kerettől, valamint a megfestett fénycsíktól kelt térbeli hatást. A képregényekre jellemző szóbuborékok, valamint érzelmeket kifejező villámok szintén megjelenhetnek a cartoon stílusú körmökön.

A képregénymanikűr most a legmenőbb: sokan rákaptak

Azok, akik már kipróbálták, úgy vélekednek, hogy a kreatívan formálható pop art stílusú manikűr igencsak addiktív. Egyrészt, mert nem kell komolyan venni, olyan, mint egy poénos játék.

Bátran megszaladhatnak a színek, sőt, még a formák is. Kaphat matricát, esetleg pöttyöket a köröm, és még versenyezni is lehet, ki tudja képregényesebbé alakítani a festést.

Az alapokat nem nehéz elsajátítani, ez a videó az összes lépést tartalmazza. A cifrázáshoz azonban saját kútfőből is szerezhetsz ötleteket. Ha nem ihlet meg semmi, ezek a tippek minden bizonnyal segíteni fognak.

 

Mit szólnál egy feliratos, színes-mintás pop art változathoz?

A képregények hangulatát megidéző francia manikűr is izgalmas lehetőségeket tartogat.

A karácsonyi körömmintára szintén ráhúzhatod ezt a stílust.

A vonalvezetéshez nem árt egy kis kézügyesség, és az éppúgy sokat számít, ha megfelelő ecsettel dolgozol. Vigyázat! Nem mindig sikerül jól a végeredmény!

Elég csak pár körmöt kifesteni, a többire mehet valami képregényes, szuperhősös matrica.

A csillogásról sem kell lemondanod.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés