A rövid hajfazon legalább annyira nőies és vonzó összképet teremthet, mint a hosszú frizura. Ez a hölgy levágatta tincseit, és ami a megjelenését illeti, látványosan kivirult.

hirdetés

Van, hogy a rövid hajfazon előnyösebb, mint a hosszú

Mindenkinek megvan az a jól bevált, klasszikus fazon, amihez foggal-körömmel ragaszkodik, akár hosszú éveken át. Egy idő után azonban unalmassá válhat a korábban imádott frizura, néha nem árt egy kis frissítés, ami látványosan feldobja a megjelenést. Bizonyos kor felett már a tincsek árnyalatváltása is befolyásolja, hogy milyen stílusra esik a választás, de sokan még akkor sem mondanak le a hosszú loboncról, amikor a szálakat már agyongyötörte az állandó hajfestés és macerálás.

Márpedig van, hogy a rövid frizura sokkal előnyösebb, mint a hosszú, ráadásul ezt nem csupán a tincsek állapota határozza meg. Néhányan éveken át kitartanak a hátközépig érő hajhossz mellett, s tulajdonképpen nem is tudják, hogyan állna nekik egy rövidebb, bevállalósabb fazon. Tény, hogy kell némi merészség ahhoz, hogy valaki több centitől szabaduljon meg a fodrászszalonban, ám az átalakítás a legtöbb esetben rendkívüli sikerrel zárul.

Ez a csinos hölgy teljes renoválást kért a fodrásztól, aki úgy döntött, rövidebb fazont vág a vendégének. Az eredmény önmagáért beszél, szabályszerűen kivirult az arca az új hajstílusnak köszönhetően.

 

Még mielőtt teljes átalakításra kerülne a sor, mindenképpen érdemes megkérdezni a fodrász véleményét a kiszemelt fazonról. Egy szakember pontosan látja, hogy milyen vágási technikával kell dolgoznia ahhoz, hogy a frizura tökéletesen passzoljon az arc karakteréhez. A hajhosszal ugyanez a helyzet. A tincsek állapotán túl célszerű a hajtömeg esését, sűrűségét és az arcvonásokat is figyelembe venni, sőt, még a termet is befolyásoló tényező lehet abban, hogy kinek milyen hosszúság áll igazán jól.

Bár a jól megszokott fazonnal nemigen lehet mellényúlni, az önbizalom szempontjából igencsak sokat jelenthet egy új frizura. A jól eltalált stílusnak köszönhetően egészen más fényben tündököl a megjelenés, s bizony jó érzés úgy tükörbe nézni, hogy az ember ismét gyönyörűnek és különlegesnek látja magát. Nem szabad félni az újdonságoktól, ez a videó a példa arra, hogy néha megéri bevállalni az ismeretlent.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés