Sokszor egy apró változtatással is elképesztően látványos az átalakulás, egy új frizura valósággal csodákra képes. Persze érdemes a legjobb kezekre bízni a fazonírozást, és az unalmas tincsek pillanatok alatt dögös, nőies és különleges külsőt kölcsönöznek. Sokan félnek bevállalni egy merészebb hajfazont, pedig olykor az hozza meg az igazi változást, ha kilép az ember a komfortzónájából.

hirdetés

A hosszú haj valóban csábító lehet, sokan a nőiesség egyik szimbólumaként tekintenek rá. Ám akadnak olyanok, akik hiába növesztik éveken át a frizurájukat, sok esetben unalmas, lapos, esetlen tincsekkel szembesülnek a tükörben, a várva várt eredmény helyett. Teljesen egyénfüggő ugyanis, hogy ki milyen hajszerkezettel rendelkezik, ami a frizura tartását éppúgy meghatározza. A hosszú tincsek nem feltétlenül egészségesek, töredezett, seprűs hatást kelthetnek, miközben mások meg sem tudják növeszteni loboncukat, mert könnyen elkopnak a hajvégek.

Vékony szálú haj esetén például igencsak nehéz elérni a derékig érő hajhosszt, hiszen amennyit nőnek a szálak, alul éppen annyi törik le belőlük. Nem beszélve arról, hogy a hosszú haj nem mindenkinek áll jól, sokszor egy rövidebb, vagy kisebb változtatásokkal feldobott fazon dögösebb, ütősebb hatást eredményez.

 

Igazán látványos lehet az átalakulás, csupán egy remek frizura kell hozzá

Olykor a száraz, töredezett végeket is meg lehet menteni, számtalan hajápoló termék sorakozik az üzletek polcain, ami a segítségért kiáltó tincseket képes megújítani. Abban az esetben azonban, ha a teljes megújulás, felfrissülés és átalakulás a cél, érdemes bevállalni egy merészebb hajvágást. A hosszabb szálakat is ajánlott időnként megfrissíteni, ám a jelentősebb hajtömegtől való megszabadulás, egy új fazon kipróbálása nem csupán a frizurát varázsolja egészségessé, a léleknek éppúgy elképesztően jót tesz.

Nem is feltétlenül kellenek töredezett, szálkás hajvégek ahhoz, hogy valaki bevállaljon egy feltűnőbb átalakulást. Néha kell egy kis változatosság, ám mielőtt az egész lobonc a földön kötne ki, érdemes kikérni a szakértő véleményét a lehetőségekről. Egy új hajhossz és fazon teljes mértékben átalakíthatja az arc karakterét, azonban szükséges némi háttértudás ahhoz, hogy a stílusfrissítés ne egy ballépés legyen.

Sokan úgy gondolják, hogy a frufru nem áll jól mindenkinek, azonban ez a kijelentés önmagában nem állja meg a helyét. Nem mindegy, hogy milyen fazonú frufrura esik a választás, hiszen minden arcformához más és más vágási technika passzol igazán.

Vannak, akik azért döntenek a hosszú haj mellett, mert az többnek látszik, dúsabbnak hat. Ez azonban nem minden esetben igaz, hiszen a környezeti hatásokra reagálhat úgy, hogy elvékonyodik, töredezetté válik, akár fokozottan hullani kezdenek a szálak. Egy csinos kis bobfazon kellően dúsnak láttatja a frizurát, hihetetlenül dögös és nőies hatást kelt, ráadásul már évek óta vezeti a népszerűségi listát, így roppant divatos.

Mindazok számára, akik nem szeretnének sokat veszíteni a hajuk hosszából, a félhosszú fazon hozhatja el a megújulás érzését. Ez egy tökéletes átmenet a hosszú, valamint rövid tincsek között, irtó könnyedén formázható, mégis kellő változást eredményezhet az átalakulás.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés