Ez az egyszerű majonézes hajpakolás mélyen hidratálja a meggyötört, száraz tincseket. Csak pár konyhai összetevő kell hozzá, rendszeres alkalmazása pedig visszaadja a frizura fényét és ragyogását. Videón láthatod, hogy hogyan kell elkészíteni.

hirdetés

Az őszi-téli szezon elképesztően meg tudja viselni a frizurát. Az év során mindig más és más típusú gondoskodást igényelnek a tincsek. Bár sokan a bőrápolási rutint automatikusan megváltoztatják az évszakváltással, a hajápolás lépéseit nem igazítják az aktuális időszakhoz. Márpedig ilyenkor sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni a vitaminpótlásra és a hidratálásra, máskülönben a tincsek hamar megsínylik az odafigyelés hiányát.

A hideg levegő, a szél és a pára csúnyán el tud bánni a hajszálakkal. Gyakori ilyenkor az egyre száradó textúra, a szöszösödés, sőt, a frizura elveszítheti fényét, s teljesen be tud mattulni az őszi-téli időszak végére. Ez abból is adódik, hogy a szervezet egyre inkább elkezdi felélni a meglévő vitaminraktárakat, az akadozó tápanyagpótlás pedig garantáltan nyomot hagy a haj állapotán is.

Amellett, hogy belülről táplálod a tincseket, nagyon fontos nagyobb hangsúlyt helyezni a külsőleges gondoskodásnak is. Nem elegendő, ha vitaminokkal és ásványi anyagokkal turbózod fel a szervezetedet, a frizurának éppen akkora szüksége van a megfelelő termékekre, krémekre, mint az arcbőrödnek, csak nem kiáltanak olyan hangosan és feltűnően a segítségért. Érdemes esélyt adni az otthon elkészíthető pakolásoknak, amelyek természetes összetevők segítségével töltik fel és hidratálják a kitikkadt, száraz tincseket. Ez a majonézes verzió igazi jolly joker, ha szeretnéd visszakapni a hajad ragyogását és rugalmasságát. Csak néhány konyhai összetevőre lesz szükséged az elkészítéséhez.

 

Majonézes hajpakolás száraz tincsekre

Hozzávalók:

  • kókuszolaj
  • majonéz
  • tojássárgája
  • olívaolaj

Minden összetevőt helyezz bele egy olyan tálkába, amelyben kényelmesen össze tudod keverni őket. Addig kutyuld a masszát, míg kellően krémes, kenhető és homogén állagot nem kapsz. Az olívaolajat mézzel is helyettesítheted, ha épp nincs a konyhában olaj.

Hetente egyszer alkalmazd a majonézes pakolást, ilyenkor alaposan dolgozd bele a hajhosszba a házi készítésű kencét. A tövekre nem szükséges felvinni a masszát, elegendő, ha a száraz részeket kened be vele. Fél órán át hagyd fenn a tincseken, majd alaposan öblítsd ki langyos vízzel.

 

A majonézes pakolás titka egyértelműen az összetevőkben rejlik. A kókuszolaj mélyen táplálja a száraz, lestrapált tincseket, belülről tölti fel az elvékonyodott, sérült szálakat. Szuper hatással van a nyári időszakban meggyötört hajra, ugyanis remekül kezelhető vele a napkárosodás s annak következményei.

Az olívaolajnak köszönhetően szintén búcsút inthetsz a seprűs végeknek és a szöszösödésnek, hiszen alaposan feltölti a kitikkadt frizurát, miközben hozzájárul a hajszerkezet regenerálásához, megújításához.

A tojássárgája szintén remek választás, ha a tincsek szárazzá és durvává váltak. Szépen puhítja a szálakat, visszaadja a haj ragyogását. A majonéz talán elgondolkodtató lehet, az embernek nem az az első gondolata, amikor a hűtőben keres szépítő alapanyagokat, hogy kivegye onnan a flakont és a hajára kenje, ám bármilyen hihetetlen, a módszer hatásos! Határozottan hozzájárul a frizura hidratálásához és a bemattult, kopott megjelenés elűzéséhez.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés