A hajszálakat károsító külső és belső hatások sokszor összejátszanak, ezért olyan gyakori probléma a tincsek kiszáradása és sprőddé válása. A hajápoló szérumok koncentráltabban tartalmazzák a segítséget nyújtó hatóanyagokat, így hatékonyabban lépnek fel a töredezés ellen. Árakkal és lelőhelyekkel mutatjuk a termékeket!

hirdetés

A modern hajápolás már nem csupán a hidratáló hajbalzsamok és tápláló maszkok használatáról szól, az elmúlt pár évben új szintre lépett a károsodott hajszerkezet helyreállítása. Bár még nem tartunk ott, hogy a kemikáliákkal agyonkínzott, gyakran festett, állandóan magas hővel formázott tincsek sérülései teljes mértékben kivédhetők vagy visszafordíthatók lennének, de a hővédő kencék és szerkezetjavító hajápoló szérumok alkalmazásával már jó esélyekkel léphetünk fel a bolyhosodás, szöszösödés, töredezés ellen.

A kevésbé ellenálló, igénybe vett haj kiszáradását és rugalmatlanságát általában a hideg-meleg levegő drasztikus váltakozása, a szmogártalom, illetve a téli időszakban gyakran fellépő vitaminhiány még inkább tetézi, ezért nem csak belső, hanem külső támogatásra is szüksége van a durva tapintású, nehezen kezelhető, seprűs végű tincseknek.

Szuper hatású hajápoló szérumok és éjszakai elixírek töredezés ellen

A hajápolás terén éppúgy tetten érhető a technológia gyors fejlődése. Különféle hatóanyag-kombinációkkal, vitaminkoktélokkal és hajvédő rendszerekkel ellátott termékek gondoskodnak arról, hogy a szálak minél tovább megőrizhessék rugalmasságukat, selymes puhaságukat, valamint egészséges fényüket és ellenálló képességüket.

 

Az otthoni hajkezelés trendje figyelembe veszi, hogy a mindennapi formázás eszközei és a környezeti hatások milyen kihívások elé állítják a hajszerkezet védelmi rendszerét. Ugyanakkor a kényelmi szempontokat is előtérbe állítja, hiszen az idő manapság nagy kincs, ezért senki nem akar órákig vacakolni különféle pakolásokkal, melyeket a hatóidő után le kell mosni a tincsekről.

A fejbőr kiszáradásáért részben a gyakori hajmosás is felelőssé tehető, amit igen nehéz csökkenteni, ha állandóan feljavító kencékkel kell bombázni a hajkoronát, hogy megtartsa lágy esését és puhaságát. Ráadásul az ápoló termékek halmozása sem feltétlenül jó, egyrészt, mert elnehezíthetik a hajszálakat, másrészt pedig nehéz kivédeni, hogy ellentétes hatású komponensek kerüljenek a tincsekre, melyek gyengítik vagy kioltják egymás pozitív erejét, sőt, akár irritációt, több problémát okozhatnak.

A márkák nem csupán abban versengenek, hogy egyre praktikusabb hajápoló szérumok és elixírek kerüljenek piacra, az egyik legfőbb céljuk, hogy töredezés ellen ne az olló legyen az egyetlen, kizárólagos megoldás. Csodakencék ugyan még nem léteznek, így olyan esetekben, amikor a károsodást kiváltó okok nem szűnnek meg egészen, a hajállapot romlása nagy eséllyel megállítható, de nem fordítható vissza teljes mértékben. Viszont a természetes regenerálódás folyamata feljavítható, és, ha olyan termék akad a kezünkbe, amely tényleg beválik, látványos eredményeket érhetünk el mind a haj megjelenését, mind a tapintását illetően, továbbá jelentősen lecsökkenthetjük a hajápoló készítmények halmozott használatát.

Összegyűjtöttünk néhány hajregeneráló szérumot, ami nekünk bevált, vagy a vélemények alapján valóban hatékonyan működik. Nem igényelnek kiöblítést és nagy macerát, ezáltal kevésbé időigényes az alkalmazásuk.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés