Nagyon keveseknek adatik meg az a szerencse, hogy soha semmiféle problémával ne kellene küzdeniük, ha a frizurájukról van szó. A legtöbb nő rendszerint szembetalálja magát a korpásodással, a zsíros tövekkel vagy a száraz, sprőd hajvégekkel. Bár a hajápoló termékek széles skálán mozognak, olykor egy természetes alapanyagokból készült, házi hajöblítő is csodákra képes.

hirdetés

Manapság már minden problémára létezik valamilyen készítmény, a modern világ gyakorlatilag tálcán kínálja a megoldást. Tény, hogy rengeteg hajápolási termék valóságos csodát tesz a frizurával, ám sokszor mélyen a zsebbe kell nyúlni ahhoz, hogy a gondos, tudatos szépségápoló megfizesse a minőséget.

 

Bizonyos esetekben bőven elegendő az egyszerűbb megoldáshoz nyúlni, egy otthon elkészíthető főzet éppen annyira zseniális eredményt érhet el a tincsekkel, mint a boltokban beszerezhető kozmetikumok. Ráadásul egy házi hajöblítő esetében te választhatod meg, milyen természetes alapanyagokból álljon.

Sokszor bőven elég egy szimpla hajöblítő, az összetevő a lényeg

Bármi is a probléma, legyen szó túlzottan gyakori zsírosodásról, korpáról, töredezett hajvégekről vagy száraz, fakó tincsekről, mindenre meg lehet találni a tökéletes megoldást. A boltok polcain várakozó hajápolási termékek összetevői mind alapvető, természetes hatóanyagokból tevődnek össze, így érdemes lehet kapásból a különböző házi praktikákat segítségül hívni, pláne, ha ilyen egyszerű receptekről van szó.

 

Nem véletlen, hogy a legismertebb kozmetikai ipari cégek és gyártók rendszeresen alkalmaznak természetes alapanyagokat a különböző termékeikben. Az olyan gyógynövények, mint a kamilla vagy a csalán, rendkívül ismertek és népszerűek, ám sokan nem is gondolnak rá, hogy milyen egyszerűen el lehet készíteni belőlük egy hajöblítő főzetet. Pedig valóban pár percbe kerül a csoda, és még csak mesterfodrásznak vagy kémiazseninek sem kell lenni hozzá.

A lényeg az összetevőkben rejlik. A különböző növények, konyhában található ételek, italok és fűszerek mind más és más problémát orvosolnak, így rendkívül fontos a tájékozódás. Ha megvan a választott alapanyag, már gyerekjáték az egész. Varázslatot egyik recepttől sem kell várni, ám rendszeres alkalmazásuk nagyban hozzájárulhat a frizura egészségéhez. Ahhoz, hogy valóban fényes, erős és dús loboncot eredményezzenek a házi öblítők, fontos figyelni a kellő mértékű vitaminbevitelre, az étkezésre és az alkalmazott hajápoló termékek minőségére is.

Kiemelt kép: Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés