A szájüregi, vagy más néven bukkális arcmasszázs egy bizonyítottan hatékony, speciális eljárás, mellyel visszaszorítható az arc alsó felén jelentkező megereszkedések és ráncok kialakulása.

hirdetés

A bukkális arcmasszázs nem új keletű módszer a ráncok elleni küzdelemben, a holisztikus bőrápolás francia szószólója, Joëlle Ciocco fejlesztette ki a technikáját, aki már bő negyven évvel ezelőtt is arra hívta fel a figyelmet, hogy a bőr állapota nem javítható pusztán a kozmetikai termékek használatával, illetve kizárólagosan a bőrfelszín kezelésével. Az öregedés látható jelei is mélyebben gyökereznek, nem csak a felső szöveteket érintik.

Bár a szájüregi masszázst arcszobrászati fiatalító eljárásként is emlegetik, különféle feltöltések és sebészeti beavatkozások nélkül állítja vissza a megereszkedett, elmélyült, petyhüdtté vált vonásokat. A módszer hatása ugyan nem végleges, de rendszeres alkalmazása mellett viszonylag tartós, a segítségével legalábbis hosszú ideig megőrizhető a teltebb, kontúrosabb arckép.

Bár a bukkális arcmasszázs egyes könnyen elsajátítható mozdulatai otthon is elvégezhetők, a teljes kezelést érdemes szakemberre bízni, aki steril környezetben, gumikesztyűs kézzel stimulálja és nyújtja a bőrt megtámasztó izmokat.

A bukkális arcmasszázs előnyei

Azon túl, hogy injekciós tű, sebészkés, lézer, illetve mindenféle kozmetikai kütyü és felszerelés bevetése nélkül javítja a bőr állapotát, még jó pár előnnyel bír a bukkális masszázstechnika alkalmazása.

Az arc állapotát, megjelenését illetően számos változás következik be az öregedés folyamata során. A bőr kipárnázását és szigetelését szolgáló zsírszövet megcsappan, a kollagén- és elasztinszint csökkenésével pedig nem csupán a kötőszövet, hanem az arcszerkezet felépítésében és mozgatásában szerepet játszó izomzat is rugalmatlanná válik. Mindezek hatására a mimikai ráncok idővel berögzülnek, elmélyülnek, az arccsont és az állkapocs közötti rész pedig jelentősen veszít teltségéből, vagyis csúnyán mondva beesik.

A szájüregben végzett masszázs az arc támasztását célozza meg, feloldja azokban az izmokban a blokkokat, amelyek a bőr tartásáért felelősek, vagyis nem engedik, hogy megereszkedjenek, elmásszanak a kontúrok, esetleg két oldalon beessen az arc kerekded íve.

Ez a módszer a szájkörnyéki barázdák elmélyülését is késlelteti, amelyek gyakran az arc szomorú, szigorú megjelenéséért felelősek. A tartást adó és a mozgató izmok stimulálásán túl a mikrokeringésre éppúgy serkentően hat a bukkális arcmasszázs, melynek következtében fellendül a bőr természetes méregtelenítése, valamint javul a sejtek oxigén- és tápanyagellátása.

Miből áll az eljárás?

A bukkális arcmasszázs alapos bőrtisztítással kezdődik, majd a szájon belül folytatódik. A technika lényege, hogy speciális pontok stimulálásával lazítja és erősíti az arcizmokat, feloldja a már kialakult blokkokat. Hatására rugalmasabbak lesznek a mimikáért és tartásért felelős izmok, ezáltal sokkal simábbá, feszesebbé válik az arcbőr.

A kezelés steril környezetben zajlik, és csakúgy, mint egy fogorvos, gumikesztyűt húz a kozmetikus, mielőtt a szájüregbe nyúlna. Gyakran ötvözik a módszert kiegészítő masszázstechnikákkal, hogy a nyak és a dekoltázs területe éppúgy felpezsdüljön. Az arc külső területei szintén részesednek a speciális stimulációban, így a kötőszövet is erősödik.

 

A bukkális arcmasszázs ma már világszerte elterjedt, de sokan az eredeti, francia eljárásra esküsznek. Számos videó kering az interneten, amely a leegyszerűsített, otthon is elvégezhető mozdulatokat mutatja be, ám mivel kiemelten fontos a nyomás erőssége, finomsága, és ennél a masszázsnál különösen ismerni kell az arc anatómiai felépítését, érdemes inkább szakemberre bízni a dolgot.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés