A kilencvenes évek divatja egyértelműen megihleti az aktuális trendeket, s bár való igaz, hogy számos részletet inkább elfeledni volna jó, semmint megismételni, néhány hajstílus megérdemelten került fel a népszerűségi lista élére. A hírességek mindig meglovagolják az aktuális divathullámot, ez akkoriban sem volt másképp. Ezek a frizurák roppant nőiesek és sikkesek voltak akkor, manapság pedig újra megjelentek az utcákon.

hirdetés

A kilencvenes évek trendjeiből jó néhány hajstílus bukkant fel újra

A kilencvenes évek trendjei sokaknál verik ki a biztosítékot, a csípőnadrágot például a legtöbb nő abszolút tűzrevaló darabnak tartja. Bár tény, hogy a korszak egyes elemeit jobb inkább a feledés homályával fedni, néhány részlet nem véletlenül örvendett hatalmas népszerűségnek akkoriban. Ahogy a ruhák terén, úgy a frizurák esetében is igaz, hogy az aktuális hajdivat rendszeresen változik, mégis sokszor merít ihletet az egykor sikkesnek számító stílusokból.

Számos olyan hajfazon vált népszerűvé, amely totálisan meghódította a kilencvenes éveket. Ki ne emlékezne a jó öreg Rachel-fazonra? A tépett, lépcsőzetes hajstílus újra sikkesnek számít, ami nem a véletlennek köszönhető. Dúsabbnak és élettel telibbnek láttatja a tincseket, arról nem is beszélve, hogy roppant nőies.

Ezek a híres nők nem csupán szakmai sikereik miatt kerültek címlapokra, a frizurájukkal éppúgy bejárták a sajtót. Csinos, sikkes fazonokat választottak, amelyekkel manapság szintén nem lehet mellényúlni. Képeken mutatjuk a kilencvenes évek nagy visszatérőit, a legnőiesebb hosszú, illetve rövid hajstílusokat.

 

A félig felkötött frizura, valamint a magas, dús copf is újra megjelent a frizuratrendek között. Azok a nők szintén meríthetnek ihletet a kilencvenes évek divatjából, akik a rövidebb tincsekre esküsznek. A szexi pixie, valamint a csinos bobhaj úgyszintén zseniális választásnak bizonyul, rendkívül nőiessé és sikkessé varázsolják a megjelenést.

A természetesnek ható, erőteljes hullámok őrülten dögös kisugárzást kölcsönöznek. Julia Roberts a Micsoda nő! című filmben nyűgözött le mindenkit az ikonikus fazonnal, amiért újra rengeteg nő rajong. A szexi loknis hatást különböző hajformázókkal, hő nélküli technikákkal, de modern dauer technológiával is el lehet érni.

Kiemelt kép: CBS Photo Archive/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés