A legújabb trend szó szerint felforgatta az állóvizet a TikTokon, a vörös rúzs inkább ijesztő ebben a formában, mintsem nőies. Érdekes sminktrükk terjed az interneten.

hirdetés

Ez a trend megváltoztatja a vörös rúzs vadító megjelenését

Azt már megszokhattuk, hogy a sminktrendek évről évre változnak. A közösségi médiás platformok népszerűségével pedig egyre merészebb, sokszor már-már hajmeresztő trükkök is egy pillanat alatt terjednek el. A vörös rúzs felkenéséről, a megfelelő árnyalat kiválasztásáról számtalan videót lehet találni az interneten, ám a vloggerek most új, furcsa megjelenést kölcsönöztek az egyébként vadítóan dögös árnyalatnak.

A trend a TikTokon vált népszerűvé, mára azonban az összes videómegosztó platformot behálózta. A legújabb divat szerint egy sötét szemceruzával vagy tussal kell megrajzolni az ajakkontúrt, ami egyértelműen látványosan elüt majd a rúzs élénkpiros színétől. A szájszélekre felvitt fekete vonalat aztán összemossák a vörössel, így tulajdonképpen egy merész, színátmenetes ajaksminket kapnak eredményül.

 

Az összhatás sokkal inkább végzet asszonya stílust eredményez, mintsem könnyed, nőies hatást kelt. A kommentelők imádják a legújabb trend extrém, vad megjelenését, ami a természetesség és a naturális sminkek térhódítása mellett hatalmas meglepetést okozott.

Az nem meglepő, hogy a szájkontúr ilyen erősen jelen van az aktuális sminktrendek között. Az elmúlt időszakban egyre többen keretezik az ajkaikat, mielőtt felvinnék a kiválasztott rúzsárnyalatot. Ez azért is előnyös, mert sokkal kifinomultabban lehet elkészíteni a sminket, miközben a kontúrceruza dúsító, formáló hatásával is lehet játszani. Vörös rúzs esetén még fontosabb a megfelelő előkészítés. Amikor az élénk szín kicsit megszalad, az eredmény hihetetlenül el tudja torzítani az ajak formáját.

A nude árnyalatú rúzsok esetén szintén népszerűvé vált a kontúrozás, s már ott észlelhető volt, hogy a legtöbb sminkes és vlogger egy-egy tónussal sötétebb ceruzával keretezi az ajkait. Ezzel határozottabbá, merészebbé tehető a megjelenés, noha a piros és a fekete kontrasztja már-már kissé erősnek bizonyul. A barna szemhéjtussal való párosítás talán egy fokkal visszafogottabb eredményt ígér, persze a kontúrvonal így is abszolút markánsan észlelhető.

 

Első pillantásra kissé furcsa, már-már ijesztő hatást kelt a legújabb trend, ám sokan kifejezetten hálásak a trükkért. Az erős kontúrvonal drámai hatást keltenek az ajkak, ráadásul ezzel a technikával tényleg könnyebb a vonalon belül maradni.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés