A klasszikus vörös rúzs most a sztárok kedvence, melynek dögös árnyalatai idén is felkerültek a népszerűségi lista élére. Bárhogy változik a divat, bármennyi idő telik el, egy valami nem változik: a tüzes ajakfestés elképesztően fokozza a vonzerőt.

hirdetés

Ha egyetlen sminkterméket kellene mondani, amire minden nőnek szüksége van, mi talán a vörös rúzst mondanánk, ráadásul több okból is. Egyrészt a bársonyvörös árnyalat igazi klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból, ráadásul kortól és stílustól függetlenül mindig erősen felturbózza a vonzerőt. Másrészt a legegyszerűbb szetteket is meg lehet bolondítani, ha vörös rúzst ken fel az ember lánya. Ez az aprócska részlet már önmagában nőiessé és sikkessé teszi a megjelenést, ha a viselőjéhez tényleg jól passzol a választott árnyalat. A vörös rúzs tehát igazi jolly joker a neszesszerben, amit nem csupán fontos események alkalmával érdemes bevállalni, mert natúr sminkkel kombinálva a mindennapokban sem hat túlzóan.

A sztárok is imádják a vörös rúzs varázsát

A vörös rúzs története igencsak régre nyúlik vissza, de a hírességek szempontjából talán Marilyn Monroe az első, aki mindenkinek eszébe jut. Az ötvenes évek egyik legismertebb dívája imádta a tüzes árnyalatot, gyakran és bátran alkalmazta a feltűnő ajakkiemelést, szívesen kísérletezett az élénkpiros rúzsok vonzerőnövelő hatásával. Habár a feltűnő ajakkencék időnként háttérbe szorulnak, igazi klasszikusnak számítanak és soha nem mennek ki a divatból. A francia nők például szigorúan ragaszkodnak a vörös rúzsokhoz, nem véletlenül. A párizsi sikk egyik alapeleme a feltűnően dögös ajaksmink.

Már tavaly érzékelhető volt, hogy a natúr, visszafogott árnyalatok térhódítása után a vörös rúzsok visszaveszik az uralmat a sminktrendek felett, idén azonban ténylegesen az élre álltak a népszerűségi listán. A sztárok imádják a tüzes színben rejlő varázserőt, a mindennapi és az elegáns öltözékeikhez egyaránt gyakran választják a feltűnő rúzsokat. Taylor Swift például egyáltalán nem fél a határozott makeuptól, bármikor szívesen ken fel egy gyönyörű piros árnyalatot.

Rosie Huntington-Whiteley sem finomkodik a sminkekkel, a vörös rúzs elképesztően jól áll neki. Amennyiben még bátortalanul használod a dögös ajakszíneket, és úgy érzed, hogy kicsit sok és túlságosan feltűnővé teszi a megjelenést, nem árt finomabb szemsminkkel kombinálnod a feltűnő ajakszínt. A teljesen natúr, szinte láthatatlan sminkbe is belefér az ajkak vérvörös kiemelése, így csak élénkíti az arcot, de nem lesz tolakodóan harsány.

Akiről szintén pillanatok alatt a vörös rúzsok jutnak eszünkbe, egyértelműen Gwen Stefani! Még belegondolni is nehéz, hogy az énekesnőnek vajon hány vörös rúzs lapul a személyes sminkkészletében.

Felmerülhet a kérdés, hogy a vörös rúzs milyen bőrtónus, hajszín vagy szemszín esetén előnyös. Nem csupán a szőke haj és a babaarc passzol a tüzes piros árnyalathoz, a vörös rúzsok népszerűsége részben pont abban rejlik, hogy mindenkinek jól állnak. Természetesen vörös és vörös között is van különbség, a skála igencsak széles. Egyeseknek az élénkebb, míg másoknak a mélyebb vagy halványabb pirosas tónusok passzolnak jobban az adottságaihoz.

Selena Gomez például a hidegebb beütésű piros rúzsokat kedveli, amelyek remekül állnak neki! Ő nem riad meg a feltűnő sminkektől sem, a dögös ajakszínt bátran kombinálja egy vadmacskás szemfestéssel is.

Rihanna is rendszeresen választja a vörös rúzs változatait. Ahogy a divatban, úgy a sminkek terén is szereti fókuszba helyezni nőies vonzerejét.

Habár Eva Longoria általában a visszafogott, natúr rúzsokat kedveli, alkalomadtán ő is bevállalja a vörös árnyalatot. Az egyszerűbb szetteket könnyedén fel lehet dobni egy erősebb rúzzsal, ilyenkor az összhatás egészen megváltozik.

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images for The Recording Academy/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés