A matt rúzs már évek óta vezeti a toplistát a kozmetikumok között, azonban a használata cseppet sem olyan egyszerű, mint a fényesen csillogó szájfényé. A legtöbben sokáig vesződnek a tükör előtt, mire éles, egyenletes vonalat tudnak húzni a folyékony ajakkencével, ám ez a trükk lényegesen lerövidíti a folyamatot.

hirdetés

Míg korábban a krémes, kenhető rúzsok domináltak a kozmetikai piacon, mára a folyékony verziók hatalmas teret hódítottak maguknak. Eleinte csak szájfényként terjedtek el a géles állagú festékek, mára azonban a matt hatás éppúgy elérhető általuk. Bár nagyon egységes, természetes és finom eredmény érhető el a folyékony rúzsokkal, a felkenési művelet igencsak sok buktatót rejt magában.

A legegyszerűbb megoldás, ha szájceruzával megrajzolásra kerülnek az ívek, majd csupán a belső felületre kerül fel a folyékony rúzs. Ez a praktika azonban csak abban az esetben működik, ha a ceruza éppen olyan árnyalatú, mint maga a szájfesték, ami valljuk be, igencsak ritkán fordul elő. Az alábbi trükkel jelentősen lerövidül a reggeli készülődés, így aki emiatt hagyta ki a rúzsozást, mostantól pillanatok alatt tökéletesítheti a makeupot.

 

A folyékony matt rúzs használata igencsak trükkös lehet

Ezek a rúzsok alapvetően folyékonyak, ám pillanatok alatt mattra száradnak. Bár egy folyósabb állaggal könnyebb lehet dolgozni nagyobb felületen, a szájkontúr annál kényesebb területnek számít. Egy apró kézremegés is elegendő ahhoz, hogy cakkossá, egyenetlenné váljanak a szélek, ami roppant természetellenes hatást kelt. Az applikátorral alapvetően szépen lehet dolgozni, ám biztos, gyakorlott kezekre lesz szükség a tökéletes eredményhez.

Ráadásul nem elegendő, hogy irtó precíznek kell lenni a széleken, a gyors száradás után elképesztően tapadóssá válik a felület. A folyamatos javítgatás miatt újabb és újabb rétegek kerülnek egymásra, az eredmény pedig egy darabos, csomós maszlag lesz. A matt rúzsok egyik hatalmas előnye, hogy sokkal tartósabbnak bizonyulnak, mint a fényes, csillogó verziók, éppen ezért aki hibázik a felkenéskor, bosszús percekre számíthat. Lemosni aligha lehet a szájkencét, a vakargatással pedig még tovább romlik a helyzet.

 

 

A videóban látható trükk segítségével sokkal gyorsabban felkenhető a matt rúzs, így még azelőtt tökéletesíthető az eredmény, mielőtt az száradni kezdene. Az ívekhez érdemes bevetni egy vékony ecsetet, de egy fültisztító ugyancsak megfelelhet az élek letisztázására.

Ezzel a pár mozdulattal pillanatok alatt felkenhető még a legmacerásabbnak bizonyuló, sötétebb, élénkebb árnyalatú folyékony rúzs is. Egy pár alkalom után kialakul a rutin, ekkor pedig simán beilleszthető a reggeli készülődésbe, hiszen nem lesz szükség hosszas igazgatásra, tökéletesítgetésre. Így már nem lesznek beszáradásra ítélve a fiókban pihenő folyékony ajakfestékek, hiszen sietős reggeleken éppúgy bevetheted őket. Kipróbáltuk, nekünk bevált a praktika, igaz, határozott, gyors mozdulatokat igényel, szóval két-három alkalommal gyakorolni kell, mielőtt élesben bevetné az ember.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés