Ugye, csakis valami jó sülhet ki abból, ha a krémek kedvelt hidratáló és bőrfiatalító összetevőit egy könnyen felvihető alapozóval ötvözik? Hogy választ kapjunk a kérdésre, kipróbáltuk a Nivea új, Q10 Cushion alapozóját!

hirdetés

Nem szeretem az alapozókat, ezért talán nem én vagyok a legmegfelelőbb ember arra, hogy ilyesmit teszteljek. Ezzel a vívódással indult a kapcsolatom a Nivea új termékével, mely ragyogó, hidratált arcbőrt, és ráncfinomító hatást ígér. Na, jó – gondoltam magamban –, de ez mégiscsak egy alapozó.

Már évek óta nem kenek ilyesmit a bőrömre, és nem is éreztem hiányát. Korábban próbálkoztam mindenféle alapozóval, minőségi termékekkel is, de bármit vittem fel az arcomra, mindig feszengés lett a vége.

Még a legkönnyedebb állagú alapozó is idegen anyagként ült meg a bőrömön, és reggel ugyan még szép, egységes tónust adott, de az egész napos strapában elmászkált, elcsúszkált, kifényesedett, összefogta a kezem, ha az arcomhoz nyúltam, megült a pórusokban, vagy egyszerűen csak foltossá vált.

Arra sincs túl sok időm, hogy szépen a bőrömbe lapogassam a kencét, a sminkvideókból jól ismert rutinos mozdulattal. Szóval, számomra nyűg az egész, persze, azért sminkelek, csak ezt a lépést hagyom ki az ötperces műveletből. Az egyetlen ok, amiért lecsaptam a lehetőségre, hogy kipróbáljam a Nivea Q10 Cushion alapozót, hogy pont ezekre a problémákra ígér megoldást. Persze, hogy felpiszkálta a kíváncsiságomat!

Mit tud a gyakorlatban a Nivea Q10 Cushion alapozó?

A cushion, vagyis a szivacsos alapozó nagy előnye, hogy a kiszerelése rendkívül praktikus, könnyen hurcolgatható táskában, neszesszerben a nap folyamán. A kompakt csomagolás egy alapozóval átitatott szivacsot rejt magában, ami nem folyik, nem csöpög, nem maszatol. Nem lehet egyszerre túl sokat kenni belőle, tehát nincs pazarlás.

A Nivea ezt a kényelmes megoldást ötvözte a bőrápoló hatású alapozóval, amit a szivacs rejt magában. Multifunkciós mivolta abban mutatkozik meg, hogy összetevőivel védi, hidratálja, ápolja a bőrt, és ráadásként természetes hatású pigmentekkel teszi az alapozók dolgát: finomítja a bőr textúráját, lágyítja a ráncokat, barázdákat, és egységesíti a bőrtónust.

A termék 15 faktoros fényvédőt tartalmaz, de ezt annyira nem is emelném ki, nagyszerű, hogy benne van, de ma már majdnem minden nappali arckrém és alapozó el van látva fényvédelemmel, vagyis ez szinte már elvárás.

Az azonban már inkább felkeltette az érdeklődésemet, hogy bőrazonos Q10 koenzimmel van dúsítva, ami azt jelenti, hogy az azonnali hatáson túl, a bőrfiatalító arckrémek előnyeivel rendelkezik, vagyis hatóanyagaival hidratálja, frissíti a bőrt, és finomítja az apróbb ráncokat. Nyilván, nem kell olyan hatást várni tőle, mint egy bőröregedést lassító szérumtól, de azért nem árt, ha az alapozó inkább támogatja, mintsem tönkreteszi a bőrt.

Gyors, praktikus felvitel

Nagyon nem szeretek már semmiféle flanc kedvéért az alvásidőmből elvenni, ezért számomra az ideális alapozó gyorsan eloszlatható, szinte láthatatlanul beleolvad a bőrbe, és a felkenése nem ad hozzá plusz időt az ötperces sminkelési rutinomhoz. Magam is elcsodálkoztam, de mindezt megkaptam a Nivea 3 az 1-ben alapozójától, pedig nem vagyok gyakorlott az alapozó felvitelében.

Az applikációs szivaccsal nem lehet hibázni, pont megfelelő mennyiséget lehet felvenni a lágy állagú alapozóból, amivel a szivacspárna van átitatva. Az orcák irányába mutató körkörös mozdulatokkal felkenve, az alapozó rendkívül természetes hatást kelt, észre sem lehet venni a bőrön, miközben egyenletessé teszi a felszínét.

Ha ütögető mozdulatokkal rakja fel az ember, könnyen rétegezhető, és látványosabb fedést biztosít mondjuk bőrpír, vagy pattanás esetén. Szeretem, hogy egyáltalán nem látom a tükörben az alapozót, teljesen beleolvad a bőrbe.

Bár azt hiszem szerencsém van, mert a kétféle, világosabb és sötétebb árnyalat közül a 02-es dark tónus pont az én kreol bőrömhöz passzol, amin csodálkoztam is, hiszen nagyon nehezen találok magamnak korrektort is. A lényeg, hogy nem sárgás, narancsos, és nem is rózsaszínes tónusú, abszolút természetes bőrszínt garantál, bronzos beütés nélkül.

Hozza a natúr téli arcszínemet, és nem üt el a nyakamtól. Az állaga nagyon selymes és könnyed, egyáltalán nem ül meg a bőrön, úgy felszívja, mint egy krémet. Miután egyszerűen, maszatolás nélkül felsimítom az arcomra, még egy percig kissé fényes hatást kelt, de abszolút nem zsíros. Aztán beleolvad a bőrbe, és nyoma sem marad, nem ül meg a pórusokban, szemkörnyéki finom ráncokban, nincs textúrás, púderes hatása, csak friss, sima, egyenletes bőrfelszín.

Hogy bírja a strapát?

A rohanó mindennapok strapatesztjét abszolút tudom hozni, az én sminkemnek tényleg bírnia kell a tempót, a szelet, az esőt, mindenféle környezeti hatást, és még az iroda szárító hatású levegőjét is. Nem szívlelem, amikor a smink nap közben elmozdul, kifényesedik vagy összetörik, esetleg láthatóvá válik a pórusokban. Azt sem bírom, ha száraz foltokat hagy maga után a bőrömön.

Nincs időm többször megigazgatni, ezért nagy könnyítés számomra, ha nem kell odafigyelnem rá. Többnyire ezért is nem viselek alapozót a mindennapokban. Túl sok a hibalehetőség benne, és amúgy is a natúr, alig látható smink híve vagyok.

Bár ráncaim még nincsenek, az feltűnt nekem, hogy a Nivea új alapozója csodásan eltünteti a fáradtság nyomait. Frissebb, üdébb a bőröm, amikor viselem, és még csak észre sem veszem, hogy kora estig rajtam van. Színtelen mattító porpúderből szoktam egy leheletnyit felvinni rá, a felkenése előtt pedig primert használok, hogy ne fényesedjen ki alatta a bőröm, és nagyjából 8-10 órán keresztül bírja a strapát.

Az újraigazítást is jól tűri, nem lesz réteges hatású, ha újra teszek fel belőle egy kicsit. A pórusokat és a bőr textúráját szépen finomítja, anélkül, hogy maszkszerű lenne. Ami a legfontosabb, hogy nincs ragacsos érzet a bőrön, nem tapad a kezemre, ha megvakarom az arcom, nem mászkál el sehová, nem csomósodik a mimikától. Hozzáteszem, én nagyon keveset teszek fel belőle, szinte leheletnyit.

Tényleg van ráncfinomító hatása?

Egy hét használat után ezt nem tudom megítélni, de szerintem nem kell olyan eredményt várni tőle, mint egy bőrmegújító, bőrfiatalító arckrémtől. Az azonnali hidratáló hatása szerintem nagyon jó, nem húzódott, nem pirosodott ki az alapozó alatt a bőröm, sőt, egész nap puhának és frissnek érzem tőle. Este, amikor lemosom, selymesnek érzem az arcom, és semmilyen irritációt nem tapasztalok rajta, pedig érzékeny, kényes bőrrel rendelkezem.

Kombinált típusú arcbőröm van, ami a T-vonalban zsírosabb, de máshol kiszáradásra is hajlamos. Ettől a kencétől nem jöttek elő rajtam mitesszerek, piros foltok, pattanások, és nem is viszketek tőle, mert máskor arra is volt már precedens. Összességében nagyon elégedett vagyok a termékkel, viszont az árát még így is sokkalom, hogy beváltja ígéreteit.

Én soha nem adnék ki 7299 forintot egy alapozóért, és valószínűleg nem is fogok, de csupán ez az egyetlen oka annak, hogy nem leszek rendszeres használója.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés