Ideje végleg leszámolni azzal a téves, és meglehetősen elavult ideológiával, miszerint egy középkorú nő már láthatatlan, így akár le is húzhatja a rolót. Végre egy fotós tükröt tart a 40 feletti nők elé, hogy bebizonyítsa számukra, a szépség és az elégedettség olyasmi, ami nem külsőségekből fakad, éppen ezért, egyik sem életkorhoz kötött.

hirdetés

Közhelyes, de igaz a mondás, miszerint mindenki annyi éves, amennyinek érzi magát. Nem szó szerint értendő, vagyis az, aki negyvenévesen is húszévesként gondolkodik, nem kezd el éretlenül viselkedni, csupán felszabadultan tud örül az életnek.

Az évek múlásával nem feledkezik meg arról, milyen őszintén, tiszta szívből lelkesedni valamiért, és fásult közöny helyett, szenvedéllyel éli a mindennapjait. Ez a fajta pozitív szemlélet pedig segíti az önelfogadást és elégedettséghez vezet, ami kívül-belül megfiatalítja az embert.

Csodás fotókon a 40 feletti nők, akik tele vannak élettel

Denise Boomkens, amszterdami fotós úgy véli, még mindig sok nőben kelt negatív érzéseket az öregedés, hiszen a társadalom által felépített szépségideál hosszú éveken keresztül azt sulykolta beléjük, hogy a fiataloké a világ, így a középkor elérését a legtöbben kudarcként élik meg.

Őket szeretné segíteni a fotós azzal, hogy olyan negyven feletti nőket kap lencsevégre, akik megbékéltek a korukkal, el tudják fogadni önmagukat, és ahelyett, hogy az idő múlásán rágódnának, kortalanul élik az életüket.

Eline, 53 éves.

Leontine, 44 éves.

A képsorozatban nem modellek szerepelnek, hanem olyan nők, anyák, feleségek, akik szeretik a munkájukat, új kihívásokat vállalnak, és örömüket lelik a küzdelmes mindennapokban, melyek általában a család, barátok, hobbi és munka körül forognak.

Ám ami közös ezekben a nőkben, hogy elfogadják, és szeretik önmagukat az ősz hajszálaikkal és a ráncaikkal együtt, és süt róluk, hogy csodásan érzik magukat a bőrükben.

Carla, 50 éves.

Denise Boomkens egy negyvenes éveiben járó, kisgyermekes anyuka, ezért nagyon sajátjának érzi az önelfogadás témáját. Úgy érzi, sőt, saját maga is megtapasztalta, hogy egy nő csak akkor tud igazán kinyílni a világ felé, ha megbékél önmagával.

Lenny, 70 éves.

Tulajdonképpen nem a feszes bőr, a babaarc, vagy a karcsú derék élteti, táplálja a vonzerőt, hanem az a belső folyamat, amikor egy nő képes szeretni, és elfogadni önmagát.

Willemijn, 66 éves.

Manapság a világ változóban van, szerencsére a középkorú és szenior modellek is sokat tesznek azért, hogy az öregedést ne megbélyegzésként éljék meg a nők.

Anneke, 64 éves.

Ráadásul sok nő számol be arról, hogy negyvenéves korukra találtak rá igazán önmagukra, és arra a felszabadító érzésre, hogy végre jól érzik magukat a bőrükben.

Bianca, 47 éves.

Sokan ekkor kezdenek bele valami újba, amihez korábban nem volt merszük, és magabiztosabbak, mint valaha.

Greet, 82 éves.

Kár lenne azt feltételeznünk, hogy a korral hanyatlik a szépség, hiszen egyáltalán nincs így. Ám csak azok tudnak igazán ragyogni – és ez minden életkorban igaz -, akikből sugárzik az életkedv, és az egészséges magabiztosság.

Monique, 53 éves.

A fotós a hetvenéves édesanyjáról is szívesen készít portrékat.

Denise Boomkens saját magát is gyakran megörökíti egy-egy szelfin.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: