A francia nők hanyag eleganciája jól ismert, de nemcsak az öltözködés terén: a smink kérdését legalább olyan lazán kezelik, és amellett, hogy tudják, miként tegyék ragyogóvá és szexivé a kinézetüket, az egyszerűség elvét itt is érvényesítik.

hirdetés

A franciák az egyszerűségre esküsznek

Ha megkérdeznénk egy francia nőt, melyik sminkterméket választaná, ha csak egy lehetősége lenne, biztos, hogy a piros rúzst mondaná. Ez a szín ott lapul minden nő táskájában, de nemcsak alkalmakkor. A hétköznapokban is előszeretettel viselik, ami szinte hozzátartozik a francia nő megjelenéséhez.

A következő videóban látható smink a vörös rúzsra épít, de sokkal szabadabban felapplikálva, mint ahogy azt általában tesszük. A rúzs kontúrjai nem élesek, hanem elmosódottak, ami sokkal romantikusabb hatást ad, mint a szigorú élek. Egyszerűen elpaskolható az ujjakkal, amivel még időt is spórol az ember. Mielőtt felkennéd a rúzst, tegyél az ajkakra ajakápolót, hogy a matt rúzs alatt is hidratáltak legyenek.

Maga a smink nagyon alap, egy kis kontúr, púder, highlighter és pirosító kerül az arcra. Utóbbi szintén meghatározó a francia nők sminkjében. A szemhéjra egy visszafogott rózsás árnyalat kerül, a szempillákat pedig egy réteg spirállal hangsúlyozza, de csak természetesen. Nagyon egyszerű és villámgyors smink, ami bármikor bevethető az elegánsabb hatásért.

 

Főkép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés