Idén rengeteg nőies fazonnal bővült a rövid frizurák palettája, számos divatos vágás bekerült a legnépszerűbb trendek közé. Az előtte-utána képek és videók tökéletesen rámutatnak arra, hogy egy jól eltalált hajhossz és forma előnyösen változtat a megjelenésen.

hirdetés

A hajvágás kérdése mindig nagy dilemmát vet fel a nőknél, a megszokott fazont ugyanis nem könnyű frissre cserélni, még akkor sem, ha mélyen legbelül megújulásra vágyik az ember. Az inspirációgyűjtés sokat segíthet ilyenkor, a fodrászszalonok által posztolt előtte-utána képek és videók például arra is rámutatnak, hogy a rövidebb hajhossz nem feltétlenül ejt csorbát a nőiességen, sőt, egy jól megválasztott frizura felerősítheti azt.

A nőiesség belülről fakad, ám akárcsak egy telitalálatnak bizonyuló smink vagy öltözék, a stílusos frizura éppúgy fel tudja erősíteni az önbizalmat, amitől új alapokra helyeződhet a nőiesség megélése.

Nőies rövid frizurák, látványos változás

A drasztikus frizuraváltás nem feltétlenül jelent rosszat, sok nő arckarakteréhez például jobban passzolnak az állig érő vagy a volumennövelő nőies frizurák, melyek stílusosan kialakított rétegeikkel gyönyörűen keretezik az arcot.

Bixie, a szezon nagy kedvence

Abban talán mindenki egyetért, hogy az unalmasnál jobb a különleges, a bob- és a pixie-fazonok mixeléséből született frizurák pedig igazán izgalmasak és karakteresek.

Új stílust visznek a megjelenésbe, ráadásul a rétegezett vágások variálásával könnyedén személyre szabhatók, az arcformának megfelelő kialakítással.

Hullámos és göndör hajból is készülhet extra sikkes rövid frizura

Hullámos és göndör fürtök esetén a hosszú haj könnyen szénaboglyaszerűvé válhat, a megfelelő ápolás persze sokat segít a helyzeten, de nem árt a frizura kialakításával is megtámogatni a tincsek rugalmasságát.

Egy profi fodrász tudja, hogyan zabolázza meg a loknikat speciálisan kialakított rétegekkel, melyek formát adnak a hajtömegnek, valamint megtámogatják a tincsek rugalmas tartását.

A megfelelő hajfazon a hajfürtök definiált megjelenéséhez is hozzájárul, így kevés formázással elérhető, hogy ne essenek szét és ne rugózzanak ki, nyúljanak el a loknik.

A bob nagyon sokoldalú

A rövid bobfrizurák frufruval vagy anélkül is teljesen megújítják a külsőt. Az előtte-utána felvételeken jól látszik, hogy dús hatást kölcsönöznek a vékony szálú hajnak. Erre lágyan kialakított rétegekkel és egyenetlenül vágott hajvégekkel is rásegíthet a fodrász.

Igazán rövid pixie

A klasszikus pixie nemcsak könnyebbséget jelent a haj formázását és kezelését illetően, hanem maximálisan felfrissíti, megújítja a megjelenést. A trükkös vágástechnikákkal, hosszabb-rövidebb rétegek létrehozásával a fodrász hozzájárulhat ahhoz, hogy nagyobb hangsúlyt kapjanak az arc előnyös területei. A féloldalas frufru a szemekre irányítja a figyelmet, ez téged is arra ösztönözhet, hogy ne rejtsd el a tekinteted, és bátrabban mosolyogj.

Ezek a nőies rövid frizurák roppant népszerűek idén, hiszen nemcsak felfrissítik, hanem teljesen megváltoztatják, stílusosabbá, karakteresebbé teszik a megjelenést. Az önbizalom-növelő hatásuk vitathatatlan, ráadásul az arcforma sajátosságait figyelembe véve abszolút jól alakíthatók, mivel a rétegek iránya, struktúrája egyénre szabható.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés