Ezek a nőies, stílusos frizurák tartást adnak a hajnak és dúsabbá teszik a tincseket. Hosszú és rövid hajhosszhoz is adunk ötletet.

hirdetés

A legtöbbször akkor jön el a stílusújító hajvágás ideje, amikor valaki teljes átalakulásra vágyik. A szezonváltással érkező új trendek általában sokakat inspirálnak, de tulajdonképpen bármikor rátörhet az emberre a drasztikus frizuraváltás igénye. Ha a lelapuló haj sehogy sem áll, ha már egy ideje nem lehet mit kezdeni a megunt, ellaposodott frizurával, érdemes egy klasszikus, divatos, dúsító fazont kérni a szakembertől.

Nőies frizurák, amelyek tartást adnak a lelapuló hajnak: ezek most a legdivatosabbak

Hosszú frufru, lágy rétegek

A hosszú frizurát nem feltétlenül kell rövidre vágatni ahhoz, hogy a lelapuló tincsek tartást kapjanak. Az elmúlt időszakban a réteges vágások ismét rendkívül népszerűvé váltak, a különböző fazonokkal pedig remekül lehet trükközni. Nem muszáj látványos centiket lefaragni a tincsek hosszából ahhoz, hogy a hajtömeg dúsabbnak tűnjön. Hosszú frufruval, pillangóvágással és finoman kialakított rétegekkel abszolút elérhető a volumennövelő hatás.

Ahhoz, hogy valóban látványos legyen az átalakulás és a fejtetőn se lapuljanak le a szálak, érdemes körkefével beszárítani a tincseket. Laza loknikkal, szép ívekkel felturbózva egészen más hatást kelt a hosszú frizura, sokkal nőiesebb és stílusosabb lesz az összkép.

Sikkes, ultranőies francia bob

Amennyiben rövid hajból kell nagyot alkotni, vagy egy kényelmesen viselhető, könnyedén beszárítható, mégis rendkívül nőies és divatos fazonra vágysz, a francia bob lehet a tökéletes választás. A lenyúlt bobfrizurából, de a lelapuló, sehogy nem álló hosszú hajból is tökéletes francia bobfazon készülhet, amely garantáltan felturbózza a volument. Manapság a legtöbben frufruval kombinálva kérik ezt a frizurastílust, a rövidebb homlokot keretező tincsek nem különülnek el nagyon a hajtömegtől, a rétegezés miatt szinte belesimulnak. Így sokkal dúsabb, rugalmasabb hatást kelt az eredmény.

Rövidebb hajfazon esetén úgyszintén lehet ügyeskedni a körkefés beszárítással, a kusza, loknisra szárított tincsek ugyanis remekül passzolnak a csinos kis francia stílushoz.

Klasszikus aszimmetrikus vágás

Ha nem szeretnél az aktuális, hullámzó trendek között nézelődni, ez a klasszikus, örökké divatos fazon telitalálat lehet! Rövid hajból éppúgy könnyedén kivitelezhető a sikkes, dúsító vágás. Az aszimmetrikus, alulról felnyírt, enyhén rétegezett frizura gyönyörű tartást ad a hajnak.

Egy kicsit hasonlít a buborékbobra, azonban mégsem teljesen ugyanaz. A rövidebb alsó tincsek tulajdonképpen kitartják a felső, hosszabb rétegeket, ezáltal a szálak nem tudnak rálapulni a fejtetőre, így mindig rugalmas és sikkes hatást kelt a frizura.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés