Bár újabban minden a félhosszú bob fazonokról szól, a rövid frizurák sem estek ki a pikszisből, sőt, a retró divathullámok a régi kedvenceket is felelevenítik.

hirdetés

A híres brit fodrász, Vidal Sassoon volt az, aki a hatvanas években új szintre emelte a rövid frizurát. Ő volt a pixie-fazon és a geometrikus bob atyja, aki nem csupán mesterien vágott hajat, hanem az általa megálmodott frizurákkal új nőideált teremtett.

A pixie-lázat Mia Farrow indította el 1968-ban, aki szintén a zseniális brit fodrász keze által szabadult meg félhosszú tincseitől, a Rosemary’s Baby című film kedvéért. A film bemutatása után ezt az ultra rövid fazont kérték a leggyakrabban a nők a fodrásznál, ami különösen nagy sikernek számított akkoriban, a kontyok és a hippik által kedvelt hosszú frizurák korszakában.

Divatos rövid frizurák: praktikusak és nőiesek

Bár manapság a rövid, félhosszú és hosszú frizurák egyaránt divatosak, a pixie cseppet sem veszített sikeréből. A bob fazonok ugyan látványosabban előtérbe kerültek, de a hatvanas évek kedvenc fazonjaira is sokan rákaptak.

 

2019-ben sok híresség választotta a szexi pixie-fazon valamely modern változatát, amely minden korosztálynak jól áll. Ennek a vágásnak az előnye, hogy dúsabbnak, tömöttebbnek mutatja a vékony szálú hajat, könnyű vele bánni, hiszen nem sok macerát igényel, ugyanakkor sokoldalúan formázható.

A rövid bob frizura éppúgy népszerű a szezonban, tavaly például, sok modell kérte a fodrásztól. Kaia Gerber bebizonyította, hogy vizes hatású változatban, hátrasimítva is jól mutat, és ez csak egy formázási lehetőség a sok közül.

Kiemelt kép: Nicholas Hunt/Wirelmage/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés