A rövid frizurát még mindig nem sokan merik bevállalni, pedig egy ütős pixie fazon legalább olyan nőies és sikkes tud lenni, mint a derékig érő haj. A titok csupán az, hogy meg kell találni az arcformához illő fazont és a személyes stílushoz passzolót, hisz csak úgy lehet elérni a kellő hatást, ha önmagunknak is tetszik, amit a tükörben látunk.

hirdetés

A pixie haj ilyen nőies is lehet

A pixie vágás szinte mindenkinek jól áll, kerek, ovális, szögletes és szív alakú archoz is tökéletes választás lehet. A különbség csak az elérni kívánt hatásban van, például kerek arcnál a cél a nyújtás, így ebben az esetben a rétegzett, alul felnyírt változat a legszerencsésebb. Érdemes kikérni a fodrász segítségét, véleményét is, aki szakszerű segítséget adhat a fazon kiválasztásában.

Szerencsére fazonból sok van, így nem lesz nehéz kitalálni, melyiket válaszd. A klasszikus vágáson kívül lehet frufrus, hosszabb vagy rövidebb, előre vagy oldalra fésült, szóval könnyen variálhatod és alakíthatod, ha megunnád. Azon kívül, hogy izgalmas frizura, igazán nőies és sikkes is tud lenni, csak az összképen múlik, milyen hatást érsz el vele. A galériában összegyűjtöttünk néhány inspirációt, ami jól jöhet, ha épp frizuraváltáson gondolkodsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: