A rövid frizura mindenképp nagy változást hoz a megjelenésbe, teljesen mindegy, hogy derékig vagy vállig érő hajtól szabadul meg az ember. Hogy mennyire nőies, az a jól eltalált fazontól is függ, és persze az sem elhanyagolható szempont, kinek mennyire passzol a stílusához.

hirdetés

Amikor elkezd motoszkálni egy nőben a rövid frizura gondolata, rögtön felsejlik benne az aggodalom, hogy mennyire lesz bekorlátozva a hajviselet terén, ha bevállalja a radikális változást. Manapság a rövid haj sokkal több játékosságot, formát és stílust megenged, mint régen, ráadásul számos olyan vágástechnika létezik, amely lehetőséget nyújt arra, hogy az arcforma előnyeit emelje ki a fazon, és úgymond karakteresebbé tegye a megjelenést.

 

Az idei frizuradivat olyan, mint egy hatalmas olvasztótégely, keverednek benne a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek hatásai. Rövid haj terén éppúgy sikkes tud lenni a tépett shag, az ultramini francia bob, a gombafazon vagy az egészen kurta tüsi frizura. A pixie sem vonult feledésbe, sőt, az aszimmetrikus, a hatvanas évek hangulatát megidéző, feltűnően rövid mikrofazon, valamint a choppy vágással készült variáció is roppant nagy népszerűséget élvez.

Rövid frizura, abszolút nőies stílusban: sokoldalúan formázható fazonokat mutatunk

Sok nő általában akkor dönt a rövid frizura mellett, amikor besokall az állandó hajformázástól, beszárítástól. Bár tény, hogy a teljesen rövid tincsekkel hasonlóképpen el lehet babrálgatni, mint a hosszú hajjal, azért lényegesen kevesebb idő alatt hozható ki belőlük a maximum, pláne, ha jól alakítható maga a fazon.

Egy kevéske hajformázó krémmel, körkefével és hajszárítóval, vagy az ujjaiddal borzolgatva, esetleg mini hajvasalót alkalmazva, pár perc alatt belőhető a stílusos forma, ami magabiztos kisugárzást biztosít.

Rögtön a kedvenc példánkkal kezdjük, egy vagányan megritkított pixie-vel, ami észbontóan szexi külsőt kölcsönöz szélfútta hatású, rakoncátlan tincsekkel. Szőke hosszú haját nem sokáig sajnálta a bátor kliens, aki egy merőben más stílusú frizurával távozott a fodrászszalonból.

Ovális arcához remekül passzol ez a kócos fazon, sokkal nőiesebb és karakteresebb lett a megjelenése.

Vékony szálú, lelapuló hajával nem sok mindent tudott kezdeni ez a nő, ezért vállalta be a játékosan elegáns francia bobot. Magas homlokát tépett frufruval ellensúlyozta a fodrász.

Ez a fazon nem igényel nagy erőfeszítéseket a készülődés során, akkor is feltűnően sikkes, ha nem szárítja be az ember, csak egy kicsit felborzolja az ujjaival.

Bár itt a smink is sokat hozzátesz a megváltozott külcsínhez, azt nem lehet elvitatni, hogy az agyonszőkített, sprőd és elkopott hajnál sokkal jobban mutat ez az aszimmetrikus frizura, ami nem mellesleg lágyítja a markáns arcéleket.

A telt barna tónus tömöttebbnek láttatja a hajkoronát.

Ez a fiatal nő ugyan nem sokat veszített hajhosszából, mégis szembetűnő a változás. A megritkított, shagvágással formázott tincsek pajkosan kunkorodnak, és jobb a tartásuk. Nemcsak dúsabbnak és egészségesebbnek, hanem sokkal stílusosabbnak tűnik ez a frizura.

Az aszimmetrikus fazon sokféleképpen viselhető, számos divatos stílus kihozható belőle. Hullámos hajhoz szintén ideális lehet, sokkal definiáltabbá válnak a loknik, ha a fodrász légiesebbé teszi a hajtömeget. Ez a frizura kicsi és kerek archoz is tökéletes.

Bár gyönyörű volt hosszú hajjal, már eléggé unalmas volt számára a két oldalra lefésült hajviselet. Csodás bőrét és szemeit gyönyörűen kiemeli ez a frufrus pixie, ami a hatvanas évek stílusában készült.

Hasonló ennek a hölgynek a választása, amivel sokkal fiatalosabb, nőiesebb külsőt nyert magának.

Gyakran elvész az arc bájossága, ha fazontalan, elkopott, igénybe vett haj keretezi.

A frufrus shag tincsesre szárítva az igazi! Lágy textúrát és esést ad a hajnak, ráadásul sokkal sikkesebb, vagányabb benyomást kelt, mint a hölgy korábbi, megszokott frizurája.

A megritkított hajvégek szuperül feldobják a rövid bobfazont, szögegyenes, erős, nehezen formázható haj esetében különösen előnyös, mert laza esést ad a hajnak, így kevesebb időt kell eltölteni a beszárítással.

Lelapuló, semmilyen hajból karakteres, dús, lágy esésű bobfrizura. Hosszúkás archoz tökéletes ez a fazon, előnyösen formálja a magas homlokot, és még smink sem kell ahhoz, hogy igazán nőiessé varázsolja az összhatást.

 

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés