A legtöbb hajproblémára otthon is találsz gyors megoldást. Megfelelő összetevőkkel elkészítve, a házi hajpakolások a töredezett, kiszáradt tincsekre, hajhullásra, fénytelen, lelapuló frizurára is gyógyírt jelenthetnek. Adunk néhány egyszerű tippet!

hirdetés

Előbb-utóbb mindenkinél beüt a hajkatasztrófa, amit a gyakori hajformázás, festés, hőkezelés, a túl sok kemikália, valamint a száraz levegő egyaránt okozhat.

A hajhullásnak rengeteg oka és fajtája van, így mielőtt otthon kezelgetnéd, érdemes a hátterét kutatni, hiszen vitaminhiány, vérszegénység, belső gyulladás is kiválthatja a tüneteket. Ha a szálak elvesztése leginkább a tincsek kiszáradásához, eltöredezéséhez köthető, valószínűleg a kutikulák sérüléséhez vezethető vissza a folyamat.

Házi hajpakolások az egészségesebb tincsekért

Minél gyakrabban terheled a hajad és a fejbőröd magas hővel, gyakori hajmosással, nem megfelelő samponokkal és ápolószerekkel, a szálak annál inkább rugalmatlanná válhatnak.

A kutikulák alapvetően segítenek a szálak belsejében tartani a nedvességet, ám szétnyílt, roncsolt állapotukban már kevésbé tudják ellátni ezt a funkciót, így a tincsek töredezetté, fénytelenné válnak. A kiszáradt fejbőr is sok problémát okozhat, mert a mikrokeringés romlásával a hajhagymák kevesebb tápanyagot tudnak felvenni.

 

Amennyiben nem túl komoly a baj, az efféle hajproblémákat egyszerűen, otthon is kezelheted. Ezek a házi hajpakolások segíthetnek, hogy a tincseid visszanyerjék természetes fényüket és egészséges erejüket, illetve puhább, selymesebb, kezelhetőbb legyen a frizurád. Egy frissítő hajvágás szintén jó megoldás lehet a töredezett hajvégek eltüntetésére, ám, ha erre nincs lehetőség, használj konyhai alapanyagokat, melyek hatékonyabbá teszik a kíméletes hajápolást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés