Sok nő könnyen kezelhető, lazább hajstílusra vágyik a nyári hónapokban, hiszen ilyenkor a praktikum is felértékelődik a frizura terén. Nem árt, ha vizet és az izzadást egyaránt jól bírja a választott fazon, ami gyorsan beszárítható, mégsem unalmas. A nőiességből sem kell lejjebb adni, mert számos vágás támogatja a sikkes megjelenést. Összeszedtünk néhány inspiráló fazontippet hosszú, valamint rövid verzióban.

hirdetés

Egy jó nyári frizura sikkes, de könnyen kezelhető

Bár vannak, akik nem rohannak kapásból a fodrászhoz, amikor beköszön a kánikula, mégis jól jöhet egy frissítő vágás, ami nem mellesleg stílusújító hatással bír. A forróságban jóleső érzés, ha nem izzad be a hajtömeg, de az sem utolsó szempont, hogy a frizura támogassa a nőies megjelenést.

Sokan a kánikula idején szinte minden egyes nap hajat mosnak, hiszen a fülledt levegő következtében nem csak a napon, hanem éjszaka is megizzadhat az ember. Ha folyamatosan víz éri a frizurát, ami valljuk be, a nyári szezonban a strandolás miatt is szóba jöhet, olyan hajstílusra van szükség, amely könnyen kezelhető, valamint nem igényel túlzottan nagy bíbelődést reggelente.

A könnyen kezelhetőség igencsak tág fogalom. A töredezett, seprűs hajvégek és a szöszös állag még a legtutibb, legegyszerűbb frizura esetén is gondot tudnak okozni. Ahhoz, hogy valóban egy kis fésüléssel és hajolajjal el lehessen intézni a reggeli készülődést, mindenképpen egészséges, ápolt tincsekre van szükség. Ha a szálak nem kapnak kellő odafigyelést és tápanyagot a nyári forróságban, teljesen mindegy, hogy milyen vágásra esik a választás, az eredmény könnyedén egy szénaboglyára emlékeztethet majd.

Összegyűjtöttünk pár olyan fazont, amelyek hullámos és tűegyenes tincsekkel, akár egy gyors fésülést követően is szuperül állnak, a strandon, vízparton és a szimpla hétköznapokon éppúgy jól mutatnak, és gyorsan beszáríthatóak.

 

Ezek a legtrendibb fazonok

Rövid, francia bob

A rövid, francia bobfazon rendkívül sikkes és népszerű viseletnek számít manapság. Akár egyenes verzióban, akár csinos kis loknikkal dúsítva hihetetlenül szexi kisugárzást kölcsönöz. Gyorsan szárad, nem igényel túlzottan nagy törődést, így ha megfelelően ápolod a tincseidet, imádni fogod ezt a nőies hajstílust.

Long bob

A hosszú bobfazon már évek óta kifejezetten divatos, szuper átmeneti megoldást jelent a rövid és a hosszú hajstílus között. A titka éppen ebben rejlik. Mivel nem hosszú, de nem is rövid, ezért még azok a nők is imádják, akik szerint a nőiességet a haj hosszában kell mérni. A szárítása nem tart sokáig, hullámos, göndör és egyenes hajúak számára éppúgy remek választás.

Choppy stílus

A choppy stílus különleges, mégis egyszerű fazon, amellyel a nyári szezonban egyszerűen nem lehet hibázni. Tipikus ismertetőjele, hogy a felső réteg tömöttebb, miközben az alsó szálak hosszan nyúlnak le, mindenféle lépcsőzetes vágási technika nélkül. Mivel ez egy tépett stílus, teljesen mindegy, hogy merre kunkorodnak a szálak, mindenhogy remekül mutat.

Frufru

Egy csinos, arcformához passzoló frufruval egészen meg lehet bolondítani a nyári megjelenést. Ha valaki nem szeretné teljesen átfazonírozni a hajkoronáját, érdemes csak egy apró részleten változtatni, és máris megújul a külső! Azok számára, akik gyakran tapasztalnak izzadást a homlok területén a hatalmas hőségben, nem feltétlenül ajánljuk a frufrut. Az elülső tincsek könnyedén összecsomósodnak és rálapulnak az arcra, ami akár zavaróvá is válhat egy idő után.

Felül dús, rövid stílus

A rövid fazonok abszolút befutója a felül dús, alulról felnyírt fazon. Szabadon hagyja a nyakat és a vállakat, így rendkívül kényelmes viseletnek számít a tikkasztó, izzasztó hőségben is. A felső, hosszabbra hagyott réteg roppant nőiessé és szexivé teszi az összképet, ráadásul túlzottan nagy macerával nem jár a reggeli készülődés során sem, kifejezetten egyszerű beszárítani. Ha valaki merész és igazán bevállalós, annak ez a tökéletes nyári frizura!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés