Megérkezett a legújabb körömfestési trend, az olasz manikűr. A technika lényege, hogy megnyújtja a körömágy formáját, ezáltal az ujjakat is hosszabbnak mutatja optikailag, anélkül, hogy kényelmetlenül hosszú körmöket viselne az ember lánya.

hirdetés

A körömfestés nem egyszerű feladat, hiszen a lakkozás mellett rengeteg dologra kell figyelni. Fontos a megfelelő előkészítés, a termékek minősége, illetve időt kell szánni a körömlakk felvitelére, és természetesen a száradásra. A legtöbb nő nyúlánk formájú, szépen kifestett körmökről álmodozik, ám a körömágy alakja és hossza genetikai adottság, így nem lehet befolyásolni.

Műkörömmel szépen korrigálható a körömágy hossza és formája, ám vannak, akik nem szívesen vállalják be a körömépítés maceráját, és a túlságosan hosszú karmokért sem rajonganak. A jó hír, hogy a megfelelő festési technikával, és egy kevés gyakorlással szépen megnyújthatóak a körmök, és sokkal hosszabb hatást keltenek.

Az olasz manikűr a nyár slágere: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád

Az olasz technika lényege, hogy két színnel készül a manikűr. A megfelelően előkészített körmökre elsőként egy, a bőrszínhez közel álló alapréteg kerül fel. Ezt teljesen fel kell kenni a körömágyig. Miután megfelelően megszáradt, jöhet a fedőszín.

Bármilyen színnel kipróbálhatod a festést, az élénk árnyalatok például csak még tovább növelik optikailag a körömforma hosszát. A körömlakkot trükkösen kell felvinni, a lényeg, hogy maradjon egy vékony sáv a körömágynál, ahol kicsit kilátszik a nude árnyalatú lakk. A köröm szélénél sem kell túlzásba esni a lakkal, ott is maradhat egy vékony sáv, ez tovább nyújtja a körmöket.

Az olasz manikűr becsapja a szemet, furfangosan megnyújtja a körmöket, a technika pedig különösen jól érvényesül, ha lekerekített kocka körömre kerül fel a festés. A squoval forma még hosszabbnak mutatja a felületet.

Az olasz manikűr elkészítése igazán egyszerű feladat, egy kis gyakorlással pedig nagyon szép lesz a végeredmény. Érdemes kipróbálni, nem véletlen, hogy az olasz nők valósággal rajonganak a festésért.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés