A Pandora mindig megörvendezteti a nőket pár különleges ékszercsodával. A már megszokott elegáns, letisztult darabok mellett előfordulnak csillogó mesefigurák vagy épp varázslók. Most Keith Haring legismertebb formái gazdagítják a márka felhozatalát.

hirdetés

A Pandora az elmúlt időszakban számtalan izgalmas kollekcióval jelentkezett. A márka kínálatát alapvetően a visszafogott, letisztult darabok alkotják, ám időnként nagy szerep jut a mókás, kissé bohókás daraboknak. A virágos, modern ékszer-különlegességek mellett megjelennek a Disney-mesék népszerű szereplői, illetve a Harry Potter- és a Marvel-filmek kedvenc karakterei.

A ’80-as évek egyik legnépszerűbb pop-art művésze inspirálta a Pandora új kollekcióját

A legújabb kollekcióhoz Keith Haring motívumait használta fel a népszerű márka. Haring egyedülálló látásmódja most egy különleges ékszerkollekció darabjaiban testesül meg, ami lehetővé teszi a rajongóknak, hogy magukon viseljék a művész történeteinek egy-egy darabját.

 

Keith Haring amerikai pop-art és graffitiművész volt. Az életről, halálról, háborúról szóló alkotásai nagyban befolyásolták az 1980-as évek kultúráját, a hatása főként az Amerikai Egyesült Államokban, azon belül is New Yorkban érződött. Az általa kreált formák, képek széles körben elterjedtek, és a vizuális nyelv részévé váltak.

 

Munkássága alakította, egyedibbé tette a New York-i utcaképet, képeiből sokan merítettek ihletet. A korszellem erős lenyomatot hagyott az utókornak, hiszen a vastag, fekete vonalakkal felrajzolt színes vagy épp fekete-fehér formáit rengetegen ismerik. Már a nyolcvanas években megjelentek az alkotások pólókon, hűtőmágneseken, most pedig a Pandorának köszönhetően ékszer formájában viselhetik a művész festményeit a rajongók.

 

A Keith Haring x Pandora kollekciót a művész egyik fontos alapelve – a szerelem mindenkié – inspirálta. A repertoár tizenkét ékszert tartalmaz, melyeket a művész munkái ihlettek. Megjelennek az éles fekete vonalak, szívek és az ugató kutya.

 

– Amikor a kollekciót megalkottuk, egyfajta időutazáson vettünk részt, közvetlenül kapcsolódva egy olyan művész filozófiájához, aki a művészetét és látásmódját arra használta, hogy egy olyan kulturálisan releváns vizuális nyelvet alkosson meg, ami annyira időtálló, hogy még most is erős hangként szólal meg. Elképzeltünk egy párbeszédet Keith Haringgel, ahogy az ékszereket együtt egy vászonként, ha úgy tetszik, egy „falként” használjuk, hogy megosszunk egy mindannyiunk által értett közös nyelvet – mesélte Filippo Ficarelli és Francesco Terzo, a Pandora kreatív igazgatója.

 

Az új ékszerkollekció magába foglalja mindazt a pezsgést, kreativitást és merészséget, ami a művész munkásságát jellemezte. Keith Haring nagy hatást gyakorolt a mai kor művészeire, illetve az egész kultúrára. Az új gyűjteménnyel a Pandora tiszteleg az emléke előtt, miközben mindenkit arra buzdít, hogy viselje bátran azt, amit csak szeretne. A művészet mindenkié, ahogyan az ékszercég is arra törekszik, hogy a darabokat bárki könnyedén megvásárolhassa.

 

A Keith Haring x Pandora ékszerkollekció szeptember 29-én érkezik az üzletekbe, és két hónapon keresztül egészen november 29-ig megvásárolhatók a darabok. Limitált darabszámban készültek, így nem árt sietni.

 

Képek: Pandora. 

Forrás: Pandora. 

  • Megosztás:
hirdetés