Az amerikai manikűr idén még a klasszikus franciát is lekörözi. Imádnivalóan sikkes és nőies festés uralja az aktuális divatot.

hirdetés

A francia manikűrt mindenki ismeri, szinte még az is tisztában van vele, hogyan néz ki ez az elegáns festés, aki soha nem jár manikűröshöz, és otthon sem keni a körmeit. Sokáig úgy tűnt, hogy az elképesztően népszerű és klasszikus manikűr minden trónbitorlónak ellenáll, ám idén az amerikai változat még a sikkes franciánál is nagyobb befutónak bizonyul.

Az amerikai manikűr az új őrület

Abban talán nem változott a közvélemény, hogy az élesen elkülönülő rikítóan fehér körömvégeknél nincs elegánsabb. Ám a visszafogottabb amerikai verzió éppúgy remek választás lehet, ha esztétikus, letisztult manikűr a cél.

A nyári időszakban a többség rikító, élénk és neonos körömdivatra számít, ám idén egyértelműen a visszafogott nőiesség kerül előtérbe. De miben különbözik egymástól a francia és az amerikai változat?

Az elv tulajdonképpen ugyanaz, csupán az éles kontraszt az, ami az amerikai változatból hiányzik. A körömvégek ugyanúgy ívesen festettek egy világosabb árnyalattal, viszont a tiszta hófehér helyett törtfehér, bézs vagy halvány rózsaszín tónusokat használnak a szakemberek.

Azt is mondhatnánk, hogy az amerikai manikűr egyfajta átmenet a babyboomer és a klasszikus francia manikűr között. Nincs éles kontraszt, de a színek nem mosódnak össze, az összhatás nem lesz ombre, mégis visszafogottabb, a színek kevésbé különülnek el egymástól.

Az amerikai manikűr olyannyira esztétikus és visszafogott, hogy messziről úgy tűnik, mintha a körmök egy szimpla natúr festést kaptak volna. Mindeközben ott van a finom vonal a körmök végén, ám ez csak akkor látható, ha az ember lánya közelebbről vizsgálja meg a kifinomult eredményt.

Elkészíteni is könnyebb, mint a francia változatot. Amikor a körömvégeket hófehérre festik, egy aprócska kézremegés vagy rossz mozdulat is el tudja rontani az eredményt. Az erős kontraszt miatt nagyon fontos a precíz festés, ám az amerikai manikűr esetében nem kell százszázalékosan biztos kezekkel rendelkezni. Itt is fontos, hogy az ívek szépek és esztétikusak legyenek, de egy minimális eltérés simán belefér. A pici megcsúszás kontraszt hiányában nem lesz olyan szembetűnő.

A természetes eredményhez nem csupán a körömvégekre kent lakk árnyalata fontos, az is számít, hogy milyen alapszín kerül kiválasztásea. A legjobb, ha a felkent árnyalat kifejezetten hasonlít a köröm eredeti tónusához. Ha szeretnéd még jobban elfedni a körömvégekre felvitt visszafogott vonalat, az alappal áthúzhatod egy rétegben a köröm teljes felületét. Ilyenkor a világosabb rész átsejlik ugyan, de még kevésbé lesz feltűnő.

Noha már maga a francia manikűr is visszafogott és elegáns, nem meglepő, hogy az amerikai verzió átvette a vezetést a trendlisták élén. Idén egyértelműen a pasztelles árnyalatok tarolnak a divatban és a körömtrendek között is, a letisztult nőiességé a reflektorfény. A manikűrök ehhez a természetes vonalhoz kapcsolódnak, ismét teret kapnak a könnyed, finom festések.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés