A körömtrendek az utóbbi években igazán egysíkúak voltak. Bár az aktuális irányzatok mindig kicsit átalakultak az új szezonnal, a fő csapásirányok megmaradtak. Ám az új évvel egy sokkal színesebb, vibrálóbb kavalkád köszöntött be, minél feltűnőbb, annál jobb!

hirdetés

Az ápolt körmök a megjelenés részét képezik, hiszen a kezeink mindig szem előtt vannak. A nők többsége nagy gondot fordít a mindig tökéletes manikűrre, talán ezért is választják egyre többen a tartós megoldásokat. A műkörmösök szaktudásukkal szinte bármilyen merész elképzelést meg tudnak valósítani, az apró festések, különleges díszítések ez esetben nem okoznak problémát.

A körömtrendek is igazodnak ehhez a tendenciához, mivel az utóbbi időben a klasszikus francia manikűr és az egyszerű festés egyre inkább háttérbe szorul. Bár ezektől sem kell végleg elbúcsúznunk, idén már nem szerepelnek a legfelkapottabb trendek között.

Vibráló, vidám körömtrendek jönnek: előtérbe kerülnek a színek és minták

A körömdivatot bizonyos értelemben a kettősség jellemzi: megjelennek a nagyon mintás, bohókás dolgok és a minimalista festések egyaránt. A két pólus között természetesen van átmenet, így választhatsz apró mintákat és valami visszafogott árnyalatot alapszínnek.

Újragondolt francia

A francia manikűrt sokáig a fehér körömvégek jellemezték, ám az idei divatban ez a technika sokkal izgalmasabb formában tér vissza. A világos részeket színes festés váltja fel, aminek nem muszáj teljesen szabályosnak lennie. Helyet kaphatnak a különféle minták, vagy akár a tónusok váltakozó játékával teheted még izgalmasabbá a körmöt.

Világos és játékos

A különféle bohókás motívumok már a tavaly nyári körömtrendekben is megjelentek, ősszel pedig egy kicsit rendezettebbé, szabályosabbá váltak. A vidám mintáktól nem kell elköszönni, jöhet a sakkminta, a szívmotívum vagy a különféle absztrakt festés. A lényeg, hogy minél látványosabb legyen!

Minimalista minták

Ha nem vagy oda a túlságosan feltűnő festésekért, akkor az újfajta minimalizmust neked találták ki. Ebben az esetben csak egészen apró, szinte észrevehetetlen minták bukkannak fel a letisztult festésben. Ez lehet egy apró szív, masni, vagy amihez épp kedved van.

Menő állatminta

Az állatminta már évek óta felbukkan az aktuális körömtrendek között. Most az ocelotminta mellett a vagány zebracsíkok is porondon vannak. Ha igazán merész vagy, akkor keverheted is a motívumokat.

Üdítő természetesség

A nude, természetes árnyalatok sem vonulnak ki a divatból. Ezek a manikűrök letisztultságot, tisztaságot visznek a megjelenésbe. Hivatalos alkalmakkor különösen jól jönnek.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés