Gyönyörű nappali smink érett bőrre, ami nem a trendeket veszi alapul, mégis roppant nőies. A nyolcvanéves hölgy magabiztosan alkalmazza azokat a fortélyokat, amiket már kitapasztalt.

hirdetés

A nőiesség az idő múlásával sem vész el, ám olykor-olykor mindenkinek szüksége van egy kis rásegítésre, hogy nevesszen el a magabiztosság. A legtöbb nő hatvan év felett is ad a megjelenésére, ám a nőies küllem eszköztára mindenki számára mást jelent. Vannak, akik gyakran támaszkodnak a nappali smink frissítő erejére, ami akkor is sokat tud dobni a megjelenésen, ha könnyed és finom.

A nyolcvanéves hölgy sminktippjeit imádják az interneten, pedig egyáltalán nem követi az aktuális trendeket. Nem mindenki számára válik be az, ami éppen divatos, a megjelenést sokkal inkább a személyiséghez kell igazítani.

Nappali smink érett bőrre: ezek a 80 éves hölgy trükkjei

Akármilyen profi arcápolási rutinnal és mesébe illő genetikával rendelkezik valaki, nyolcvan felett már mindenkinél jelentkeznek a ráncok, a kontúrok itt-ott megereszkednek. Amikor a bőr éretté válik, nem csupán az arcápolás lépéseit érdemes megváltoztatni, a sminkelés terén éppúgy javasolt némi átalakítás.

 

Nem feltétlenül kell követni az aktuális szépségtrendeket, ugyanis a kisugárzás akkor lesz igazán nőies és vonzó, ha a külső és a belső abszolút harmonizál egymással. Ráadásul a divatos sminktechnikákat nem biztos, hogy mindenki megfelelően el tudja sajátítani, és mivel mindenkinek más-más tónusokat, árnyalási megoldásokat bírnak el a vonásai, előfordulhat, hogy a divatban keringő tippek egyesek számára nem a legelőnyösebbek. Egy finom nappali smink, ami remekül passzol a személyes ízléshez, sokkal többet tesz hozzá a stílusos megjelenéshez.

A nyolcvanéves hölgynek nem az a célja, hogy elrejtse a ráncait és letagadja a korát. Az erős fedéssel bíró, maszkhatású sminkek egyébként is mesterkélt hatást keltenek, és pont az ellenkezőjét lehet elérni velük. Arra törekszik, hogy a smink egységesítse a bőrtónusát, eltüntesse a fáradtság nyomait. Éppen ezért nem a ráncokra koncentrál, sokkal inkább a szem alatti karikákat veszi célba a korrektor és az alapozó használatakor.

 

Ahogy telnek az évek, a szemhéjak is megereszkednek. A nyolcvanéves hölgy éppen ezért nem finomkodik a szemhéjpalettával, remekül ellensúlyozza a mesés árnyalatokkal a tekintet beszűkülését. Nem tolja túl a színeket, finom, könnyed tónusokkal satírozza a területet, azonban felviszi őket egészen a szemöldökvonal alá. Ennek köszönhetően a szemek nagyobbnak tűnnek, a bőr megereszkedése nem annyira feltűnő.

Noha alapvetően nem követi a mai trendeket, a nappali smink részeként használ egy kis bronzosítót, amivel kontúrozza az arcát. Nem célja, hogy optikailag feljebb húzza a vonásait, szimplán kiemeli szeretné az előnyös területeket. A legnagyobb hangsúlyt egyértelműen a szemeire és a szemöldökére helyezi, a tekintet kerül a középpontba.

A végeredmény határozottan nőies, elegáns és gyönyörű, nem akar többnek tűnni annál, mint ami: egy egyszerű nappali smink, ami feldobja a megjelenést, felturbózza az önbizalmat és szépen kiemeli a nőies vonásokat.

Kiemelt kép és cikkfotó: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés