Az egyes arcformákhoz és bőrtípusokhoz sokszor eltérő sminket érdemes készíteni, hiszen ezzel kiemelhetőek az arc előnyös vonásai. Így ötven év felett javasolt pár dolgon változtatni, amelyeknek segítségével fiatalító smink készíthető.

hirdetés

Fiatalító smink ötven felett

Idővel a bőr veszít rugalmasságából, ráncok jelenhetnek meg rajta, és sok esetben szárazabb lesz, mint korábban. A szemek már inkább lefelé ívelőek. A rosszul elkészített smink sokkal inkább öregíti a viselőjét, mint fiatalítja. Ezért az igazán előnyös megjelenés érdekében érdemes pár dolgot megváltoztatni a sminkrutinban.

Fontos a megfelelő hidratáló, illetve, primer alkalmazása – érdemes a szemekre külön termékeket használni. Az ajkak sok esetben árulkodóak lehetnek, ezért a radírozás sosem maradhat el. Ettől függetlenül javasolt átdörzsölnöd minden este, csak egyszerűen vízzel, hiszen ezzel fokozható a vérkeringés. Mindenképp olyan ajakápolót használj, amely lanolin tartalmú.

 

A jól pigmentált rúzsok ajánlottak, hiszen ezekből nem szükséges több réteget felvinni. A lágyabb hatás érdekében elég, ha csak a kezedre kensz belőle, és onnan viszed fel az ajkaidra. Jó megoldás lehet az ajakceruza is, ezzel először rajzold körbe a szájvonalat, majd a kezeddel kicsit satírozd el. Az erősebb hatás érdekében teljesen beszínezheted az ajkaidat, de ebben az esetben is dolgozd el az ujjaiddal.

A highlighter helyes használatával szépen kiemelheted az arccsontot, és kerülhet egy kicsit feljebb is. Szemsmink esetén mindig a mozgó szemhéjra kerüljenek a világos, míg az árnyékvonalra a sötét színek. Ötven év felett a tusvonal már ne kövesse a szem vonalát, hanem inkább felfelé ívelő legyen.

Ennek a videónak a segítségével igazán előnyös smink készíthető minden ötven éven feletti nő számára.

 

Nyitókép: Getty Images

  • Megosztás:
hirdetés