Türelme, nem mindenkinek van a hajkészítéshez, de zoknija, talán igen. A most divatos hullámos frizura összerittyentése, nem is annyira problémás, mint gondolod.

hirdetés

Szó se róla, a divat feladta a leckét a nőknek ezzel a loknimániával, hiszen az egyenes hajúaknak nem kevés áldozatot kell hozniuk azért, ha követni szeretnék ezt a trendet.

Először is, mert a hullámos frizura elkészítése – akár hajsütővassal, akár csavarókkal, vagy körkefés szárítással dolgozik az ember lánya – plusz időt jelent a készülődésben, másodszor pedig, a hajbodorítás legtöbb módja erős hőhatásnak teszi ki a tincseket, melyek így könnyen sérülhetnek, roncsolódhatnak. Az elégetett szálakon gyakran már csak a hajvágás segíthet, de léteznek kíméletesebb módszerek, melyek nem veszélyeztetik a haj minőségét.

Hullámos frizura kíméletesen és egyszerűen

Ám szerencsére a női leleményesség nem ismer határokat, ennek köszönhetően pedig, sok kíméletes frizurakészítési tipp kerül fel az Instagramra, melyek rávilágítanak arra, hogy az egyenes tincsek hullámosítása akár bonyodalommentes is lehet.

 

Nem muszáj hajszárítóval és sütővassal terrorizálni a tincseket, ha akad otthon egy pár hosszú szárú, puha zokni, vagy harisnya. Persze, időnként a hőhatással járó módszerek is bevethetők, a hangsúly azon van, hogy ne túl gyakran – mondjuk naponta – terheld velük a hajszálaidat, mert úgy jó eséllyel kiszáradhatnak, eltöredezhetnek.

 

A zoknis megoldás puha, fényes, lágy hullámokat ígér, bár igaz, időt spórolni csak úgy lehet vele, ha éjszakára feltekerve hagyod a tincseket.

Menti a helyzetet, hogy lényegesen kényelmesebb puha zoknikra felcsavart hajjal aludni, mint hajcsavarókra feltűzött tincsekkel. Ráadásul a szálak bodorításával sem kell sokat vesződni: két zokni bőven elég hosszú hajhoz is.

 

Három módszert mutatunk, attól függően, hogy milyen fürtökre vágysz: rugalmas harisnyával például, sokkal kisebb, kövérebb loknikat nyerhetsz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés