Az biztos, hogy a koreai nők nem sajnálják az időt a szépítkezésre. Csakúgy, mint a bőrápolás, a frizurakészítés is kész rituálé számukra. Rengeteg hajkütyüvel rendelkeznek, melyekről sokan azt sem tudnák megmondani, hogy mire valók. Egy blogger kipróbálta a fura szerkentyűket.

hirdetés

A hajkészítéshez szükséges eszköztár a legtöbb nő számára kimerül a hullámosító, egyenesítő alkalmatosságokban, valamint a csatok, hajgumik, fejpántok és hajkefék tengerében. Már ez a holmi is elfoglal egy komplett fürdőszobaszekrényt, de a koreai nők tovább tudják fokozni a készletet.

Könnyebb, vagy bonyolultabb a frizurakészítés ezekkel a kütyükkel?

Számos külföldi webáruház kínálatában fellelhetőek olyan koreai hajbigyók, amiket nehéz lenne megnevezni a látványuk alapján. Többségük beépíthető a frizurába, és különféle trükközésre alkalmas. Akad olyan kütyü, amellyel imitálható a vízesésfonás, de olyan is van, ami a feltekert tincsek megtartására szolgál. Bár ezek a hajszobrászati kellékek viszonylag olcsón kaphatóak, sokakban felmerülhet a kérdés: tényleg szükség van rájuk?

A praktikus frizuráiról ismert szépségblogger, Milana ennek járt utána. Már az is dicséretes, hogy egyből levette, mire szolgál a leginkább tépőzárra hasonlító hajtapasz. Sosem találtuk volna ki magunktól, hogy miért praktikus: hátrasimítja a homlokba omló tincseket arcmosáskor, vagy sminkeléskor, és ellentétben a csipesszel, hajpánttal, mindezt a tincsek megtörése nélkül teszi. Leegyszerűsítve, nem hagy nyomot a hajon, cseppet sem bántja a kész frizurát.

 

A hamis vízesésfonáshoz alkalmazható, hajba csatolható kütyü használata még így, lépésről lépésre elmagyarázva is bonyolultnak tűnik, és annak ellenére, hogy ábrákkal megtámogatott, részletes leírás van hozzá, látszólag eléggé lefárasztotta a rutinos bloggert.

A szándékot, és az útmutatót nagyon dicsérte, viszont a hajba rejtett tartozék nem igazán jött be neki. Szerinte nem szerencsés, ha azon kell aggódnia, nehogy előbukkanjon a tincsek alá rejtett eszköz, egy-egy óvatlan mozdulatnál. Ugyanakkor úgy véli, könnyebb elsajátítani magát a vízesésfonást, mint tökéletesen alkalmazni ezt a hajbigyót. Az elkészült frizurával egyébként elégedett volt.

A ravasz kis hajcsavarintó akármicsodával, ami a hosszú frufru stílusos eltüntetésére is alkalmas, szintén szép eredményt ért el. Ennek a használata sokkal egyszerűbbnek bizonyult, hamar megbirkózott vele, viszont ennél a hajviseletnél is ügyelni kell arra, hogy maga a kütyü ne bukkanjon elő a szálak közül. A videó alapján megállapítható, hogy bár gyakorlásra tökéletesek ezek a segédeszközök, és használatukhoz tényleg sok segítséget nyújtanak az útmutatók, valójában cseppet sem nélkülözhetetlenek.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés