Ha rövid a hajad a csavarókhoz, vagy csak nincs kedved eszközökkel bíbelődni, ezzel az egyszerű módszerrel könnyedén elkészíthető a göndör frizura.

Az ápolt, szép frizura nem csak akkor fontos, ha különleges alkalomra készül az ember lánya. A legtöbb nő önmaga kedvéért szépítkezik, olyan helyzetekben is, amikor nem sokan látják.

A dús loknik jobb kedvre derítenek, és a kísérletezés örömét is megadják, viszont felesleges sok időt beleölni a frizurakészítésbe, amikor praktikusan, vesződség nélkül is megoldható az átalakulás.

Göndör frizura könnyűszerrel: dús, kövér fürtökkel

A művelethez egy hosszú nyelű elválasztó fésűre, és egy készlet hullámcsatra lesz szükséged. Szórófejes flakon segítségével kicsit nedvesítsd be a hajad vízpermettel, épp csak annyira, hogy könnyedén el tudd választani egymástól a tincseket.

Fésüld át alaposan a hajkoronád, majd válaszd szét középen, és fürtről-fürtre haladva tekergesd fel a szálakat, végül hullámcsattal rögzítsd. Ha lágy hullámokat szeretnél, vastagabb tincsekkel dolgozz, a göndörség eléréséhez azonban, nagyjából kisujjnyi vastagságú hajcsigákat készíts.

Először sodord meg az ujjaiddal a tincseket, azután tekerd fel spirálformába. Ha gyors eredményre vágysz, diffúzoros, vagyis tárcsás hajszárítóval szárítsd meg a hajad, ám, szebb, fényesebb frizurát kaphatsz, amennyiben maguktól száradnak meg a feltekergetett fürtök. Ez így hosszadalmasabb lesz, de megéri kivárni.

Ha éjszakára hagyod a száradási folyamatot, köss egy vékony, jól szellőző kendőt a fejedre, hogy alvás közben ne bomoljanak szét a csigák. Kibontás után, gyengéden fésüld át az ujjaiddal, majd hajtőemelő lakkal rögzítsd a loknikat. Még természetesebbnek hat a göndör frizura, ha a csatok eltávolítása után lefelé lógatott fejjel kicsit megrázod a hajad, óvatosan szétválasztod a tincseket, és befújod egy kevés hajfénylakkal.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés