Bár rengeteg speciális eszköz létezik a tincsek hullámosításához és göndörítéséhez, manapság új szórakozás nőtte ki magát a bloggerek körében, akik bármilyen, a kezük ügyébe akadt tárggyal képesek loknikat csalni a frizurába. Ezúttal a ruhaszárító állvány került sorra, és meglepően brillírozik újdonsült szerepében.

hirdetés

Nem csoda, ha manapság úgy érezzük, bármivel formázhatunk lágy hullámokat a hajunkba, hiszen a zokni, a póló, a köntös öve, a kendő, de még a lufi és a vécépapír-guriga is alkalmasnak bizonyult a feladatra. Bár szórakozásnak sem utolsó ez a kísérlet, azért persze, érdemes az ésszerűség határán belül maradni, hiszen nem minden használati eszköz szolgálja a frizura épségét és szépségét.

Jó, de mi számít ésszerűnek? A ruhaszárító ötlete például, egészen bizarr így első blikkre, meg aztán nem túl helytakarékos megoldás. Tény, hogy a vaskos, hengeres csövekkel rendelkező állványok valóban felfoghatóak hajsütővasként is, hiszen a fém jól vezeti a hőt, a vastag csövekre pedig remekül rá lehet csavarni a tincseket.

Hullámos frizura fura technikával: új szerepben a ruhaszárító állvány

Ruhaszárító állvánnyal mindenki rendelkezik otthon, míg ugyanez nem mondható el a sütővasról és hajcsavarókról. Így akár praktikusnak, vagy hasznosnak is mondhatnánk ennek a fodrásznak az ötletét, de ha jobban belegondolunk, a ruhaszárító állvány elég nagy helyet foglal el, ha pedig hullámosításra szeretnénk használni, mindenképp segítséget kell kérnünk hozzá.

Viszonylag nehéz elképzelni, hogy valaki önmaga, teljesen egyedül megbirkózik a feladattal: feltekeri a csövekre a haját, és kényelmes pózban még meg is tudja szárítani anélkül, hogy elmozdulna. Ez a művelet mindenképp plusz egy főt igényel, aki rétegekre bontva felcsavargatja szépen a tincseket, majd készségesen tartja a hajszárítót.

 

A végeredmény egyébként meglepően csodás: laza loknikba ugornak a hajvégek, melyek természetesen lággyá és dússá varázsolják a frizurát. A procedúra azonban inkább ijesztő, mint egyszerű, vagyis semmiféleképpen nem fogható fel könnyítésnek. Egy sütővassal, sokkal hamarabb végez az ember, ha már némi rutinra tett szert a hajformázást illetően.

A hőhatást ugyanúgy nem lehet megspórolni a ruhaszárítós trükkel, ráadásul a fémcső hamar felforrósodhat a meleg levegőtől, ami sérülést okozhat a hajszálak külső szerkezetében. Iparkodni kell vele, úgyhogy érdemes ügyes és gyors kezű segítséget választani hozzá. Vagy ami még jobb, ha ki sem próbálja az ember, mert bár az eredménybe nem lehet belekötni, a kivitelezés módja több sebből vérzik.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés