A fiatal blogger kendőzetlen őszinteséggel tárja fel a gyulladásos tünetekkel, hegekkel való küzdelmét, olyan fotókat, videókat posztol arcáról, amelyeket a legtöbben retusálnának, vagy meg sem jelentetnének a közösségi médiában. Nemcsak az a célja, hogy erősítse az emberekben az elfogadást, hanem megmutatja, miként változik meg a pattanásos bőr a megfelelő kezelés és ápolás hatására.

hirdetés

Nicole Herbig cisztás aknéval küzd, ami bár sok fiatalt és felnőttet érint, az egyik legkevésbé elfogadott bőrprobléma. Fájdalmas, gyulladt, vörös dudorokkal jár, amelyek nemcsak az arcon, hanem a nyakon, a dekoltázson, a háton és a karokon is megjelenhetnek. Ez a típusú akné ritkán kezelhető pusztán otthoni praktikákkal és speciális krémekkel, mindenképp bőrgyógyászati kezelést igényel, de sok esetben még így sem kerülhetők el a hegek, kráterek kialakulása a bőrön.

Egy látványos és fájdalmas elváltozásokat okozó bőrproblémával megküzdeni senkinek sem könnyű, de kamaszként, fiatal felnőttként a legnehezebb, amikor az énkép még kialakulóban van, az önbecsülés pedig erősebben függ mások reakciójától. Ilyenkor elég egyetlen rosszindulatú beszólás, és máris romjaiba dől a még bizonytalanul épülgető önbizalom, így mindenképp becsülendő és példaértékű dolog, ha valaki ilyen mértékben felvállalja magát a közösségi média agyonretusált és valótlanra filterezett, mesterkélt fotóinak világában.

Így változik meg a pattanásos bőr a megfelelő kezelés és ápolás hatására

A fiatal blogger képekkel, videókkal dokumentálja belső és külső átalakulását, azzal, hogy megmutatja, honnan indult és hová jutott, másoknak is segíteni szeretne. Nagy utat tett meg, hiszen először elfogadta és felvállalta bőrproblémáját, szépítő filterek és retusálás nélkül mutatta meg arcát, és megértette önmagával, hogy nemcsak akkor érdemel tiszteletet, figyelmet, boldogságot és szeretetet, ha a kezelésekkel sikerül csökkenteni a gyulladt puklik számát, hanem a bőrének állapotától függetlenül méltó az elfogadásra.

Az elfogadásával és önbizalmával másokat is motivál, emellett pedig hasznos tippeket ad a pattanásos bőr kezelésére, ápolására vonatkozóan.

Mivel a cisztás akné esetében gyakran hatástalanok az antibiotikumos kúrák, amelyek egyébként veszélyekkel is járnak, Nicole orvosi javaslatra egy természetesebb, A-vitamin-származékot tartalmazó gyógyszert kapott, amit fél éven keresztül szednie kellett. A bőrápolási szokásait is teljesen megváltoztatta, rendkívüli módon odafigyel arra, mivel tisztítja és táplálja bőrét.

Fontos!

Azt azonban muszáj kihangsúlyozni, hogy minden akné más, eltérő lehet a kiváltó ok, ezért senki ne kísérletezzen olyan szerekkel, amelyek egyeseknél esetleg beváltak. Mindenképp szakemberhez kell fordulni, aki kivizsgálások útján felkutatja a probléma hátterét, így elképzelhető, hogy valakinél a diéta, egyes élelmiszerek megvonása hoz változást, míg másnál a speciális krémek vagy gyógyszerek hatnak.

A megfelelő kezelés és arcápolás hatására fokozatosan tisztulni kezdett a bőre, a pattanások száma csökkenni kezdett, és a cisztás dudorok már nem térnek vissza nála. Képről képre dokumentálta, miként változik meg a pattanásos bőr, amikor gyógyul, de közben ő maga is változott belül.

Ma már nem attól teszi függővé a hangulatát és a boldogságát, hogy ki mit gondol a külsejéről, vagy ő maga milyennek látja arcbőrét a tükörben.

Nem hasonlítgatja össze magát a porcelánbőrű lányokkal, akiknek egyetlen pórusa sem látszik a fotókon. Tudja, hogy sok esetben csak egy filter, egy máz mögött rejtőzködnek, ami az elégedetlenségükről tanúskodik.

Nicole inkább arra törekszik, hogy felfedezze saját értékeit, de persze, mint a fiatal hölgyek többsége, ő is szereti sminkelni magát, melynek segítségével új és új arcát fedezi fel. Ám a hegeit nem hajlandó retusálni, őszinteségét pedig sokan becsülendőnek tartják.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés