A hosszú szárú csizma viselése a teljes megjelenést nőiesebbé tudja varázsolni, még akkor is, ha lezserebb vagy éppen vagányabb darabokkal boronálod össze. Elképesztően stílusossá teszi a hétköznapi szetteket.

hirdetés

Hosszú szárú csizma viselése nőiesen, sikkesen

A hosszú szárú csizmák elképesztően praktikus elemei a téli ruhatárnak, ráadásul amellett, hogy melegek és kényelmesek a hűvös időben, kifejezetten nőiessé varázsolják a megjelenést. A megfelelően kiválasztott fazonok optikailag nyújtják a lábakat, noha ehhez azért nem árt gondosan, tudatosan eljárni a vásárlásnál.

Tulajdonképpen bármilyen stílusban viselheted a hosszú szárú csizmákat, minden összeállításba belecsempésznek egy kis visszafogott nőiességet. Lezserebb holmik és elegáns darabok mellett egyaránt remekül mutatnak, letisztult megjelenésük ellenére is feldobják a hétköznapi megjelenést.

A legjobb, ha a csizma árnyalata passzol a kabáthoz, vagy esetleg a kiegészítőkhöz. Amennyiben a színe a nadrággal azonos, s netán még egy kis sarka is van, garantált az alaknyújtó hatás. A lényeg, hogy valamilyen formában mindenképpen harmonizáljon a szett egy-egy részletével, így az összhatás lehengerlően sikkessé teszi a kisugárzást.

A galériában mutatunk néhány inspiráló szettet, amelyekben egyértelműen a hosszú szárú csizmák viszik el a show-t.

 

A hosszú szárú csizmák esetében figyelni kell arra, hogy pontosan meddig is ér az adott fazon. Az éppen térdnél vagy lábszárközépnél végződő darabok sokszor nemhogy nyújtanák, sokkal inkább összetömörítik a lábakat. Ebben az esetben a láb legszélesebb területei kerülnek fókuszba, ami egyértelműen nem túlzottan ideális.

A térd alá vagy combközépig érő darabokkal azonban nem lehet hibázni, különösen akkor, ha a csizma sarka nem teljesen lapos, hiszen az örök klasszikus alaknyújtó trükk, ha magas sarkakon lófrál az ember lánya. Természetesen az sem mindegy, hogy a választott lábbeli szára teljesen rásimul, esetleg eláll a lábszártól, mindenképpen érdemes több verziót is felpróbálni, mielőtt vásárlásra adnád a fejed.

A hétköznapok során rendkívül izgalmasan és változatosan viselheted a hosszú szárú csizmákat. Mini- és maxiszoknyákkal egyaránt remekül mutatnak, de akár egy szimpla farmernadrággal is megtalálják a közös hangot.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés