A rózsavíz már több ezer éve népszerű a közel-keleti kultúrában. Egyaránt használják a szépségápolásban és az ételek ízesítésére. Valóságos csodaszer, ami megoldást nyújt a haj és az orca problémáira.

hirdetés

A rózsavíz táplálja az arcbőrt

Bár a rózsavíz nem újdonság, mégis az utóbbi években vált hihetetlenül népszerűvé. Nem véletlenül, hiszen természetes összetevőkből készül, mégis gondoskodik az igénybe vett frizuráról és arcról. Otthon is elkészíthető, mindössze pár összetevőből, és garantáltan nem tartalmaz majd semmilyen kémiai anyagot. A száraz tincseket is hidratálja, mégis az arcápolásban terjedt el, mivel ezen a területen fejti ki a hatását a leglátványosabban.

Magas az antioxidáns tartalma, így gátolja a szabad gyökök sejtroncsoló hatását. Hidratálja a száraz bőrt, és mivel sok vizet tartalmaz, hozzájárul a hámréteg természetes vízmegtartó képességéhez. Összébb húzza a pórusokat, tehát a mitesszerek ellen is kiváló fegyver. Zsíros bőrre is használható, mivel a rózsavíz segít kiegyenlíteni a faggyútermelést.

Kíméletes a hámréteggel, így érzékeny bőrrel rendelkezők is beiktathatják a napi rutinjukba. A rózsavíz eltávolítja a sminket, ám a makacs festékkel szemben nem túl hatékony. A párlattal készült kozmetikumok ezzel is felveszik a harcot.

Az üzletek polcain számtalan rózsavizet tartalmazó készítménnyel lehet találkozni, amelyek ápolják és üdévé varázsolják az orcát.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés