A bőröregedés első jelei gyakran a szem környékén mutatkoznak meg elsőként. Itt a legérzékenyebb a hámréteg, emiatt könnyebben kiszárad és barázdálttá válik. Ezért érdemes a szarkalábak megelőzésére is nagy hangsúlyt fektetni. Ezek a szemkörnyékápolók nem ülnek meg a bőrön, könnyen felszívódnak, abszolút nem testesek, így smink alatt is jól működhetnek.

hirdetés

A szemkörnyékápolók között sok olyan formula akad, melyek nehezebben szívódnak fel a kelleténél. Ezek a termékek tökéletesen alkalmasak arra, hogy este, lefekvés előtt, átmasszírozza velük az ember a táplálásra, hidratálásra szoruló bőrfelszínt, viszont nappalra nem túl praktikusak.

Vannak kifejezetten smink alá tervezett szérumok szemkörnyéki ráncok ellen, de nem mindig egyszerű olyan fajtára bukkanni, amelyen nem csúszkál el a korrektor.

Leheletkönnyű szemkörnyékápolók: megelőzésre, hidratálásra és feszesítésre is jók

A sokoldalú szemkörnyékápoló a bőröregedés több tünetére fókuszál egyszerre: leviszi a puffadtságot, halványítja a pigmentfoltokat, a szemkörnyéki sötét karikákat, és a szarkalábakat, illetve a megelőzésre éppúgy hangsúlyt fektet.

Ahhoz, hogy a felszíni kis szarkalábakból ne legyenek elmélyült, szomorú barázdák, a kiszáradásra hajlamos szem körüli bőrt alaposan hidratálni és táplálni kell. Némelyik termék ásványi anyagokkal erősíti a bőr védekező funkcióit, míg mások a kávé, vagy zöld tea élénkítő és méregtelenítő tulajdonságaira esküsznek.

A szem körüli bőr sokkal vékonyabb, mint az arc egyéb területein, ráadásul kevesebb faggyúmiriggyel rendelkezik, ezért kevésbé ellenálló. Külső környezeti hatásokra – UV-sugárzás, hunyorgás, szél – rögtön szárazsággal reagál, a vízhiányos bőr pedig könnyebben gyűrődik. Miért van szükség külön szemkörnyéki ápolásra és védelemre?

Az arckrémek nem tudnak teljes egészében felszívódni és mélyre hatolni ezen a területen, ezért kisebb molekulaszerkezetű ápolókra van szükség. A könnyű állagú, ultrafinom hidratáló kencék az érzékeny bőrűek számára is megoldást jelenthetnek.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés