Látványos átalakulás, ahogy az ősz lenövés ezüstös frizurává alakul. Öt nő, aki megunta az állandó hajfestést, és bevállalta a hamvas tincseket.

hirdetés

„Az ősz haj öregít, az ősz hajszálakat rejtegetni kell, az ősz haj igénytelen és ápolatlan hatást kelt.” Ezek az állítások szerencsére manapság már nem állják meg a helyüket, a társadalom egyre elfogadóbb az öregedéssel kapcsolatban, s egyre többen vállalják fel hamvasodó, fehérbe hajló tincseiket. Az ősz lenövés elképesztően zavaró tud lenni, sokszor már kéthetente kell meglátogatni a fodrászt ahhoz, hogy mindig tökéletes fedésű, friss hatást keltsen a festett frizura.

Az állandó hajfestés azonban roncsolhatja a hajszálak állapotát. A tincsek szárazzá és megviseltté válhatnak a kemikáliák miatt, a gyakori színkezelés pedig nagy kihívás elé állítja a hajkorona erejét és ellenáló képességét. A tőfestés természetesen megoldás lehet, ám otthoni körülmények között nehezen megoldható, hiszen az árnyalat eltalálásához, az átmenet tökéletes megfestéséhez tényleg szakértelemre van szükség.

Azok, akik szeretnének megszabadulni a hajfestés ördögi körétől, gyakran az ősz árnyalat lenövesztését választják, ám a természetes folyamat igencsak hosszú és nehézkes, a kezdeti fázisban sokan mégis visszatérnek a rendszeres hajfestéshez. A legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás a hajfesték leszívatása és a lobonc hamvasítása lehet. Az átalakulás ilyenkor rendkívül látványos, az eredmény abszolút szokatlan lehet. Ám ez esetben nem kell a lenövéssel kínlódni, illetve a folyamat végén búcsút lehet inteni a kéthetente történő fodrászlátogatásoknak is. Ez az öt nő megelégelte az állandó hajfestést, bevállalták az ezüstös tónust, és egyáltalán nem bánták meg a merész lépést.

Látványos átalakulás, ahogy az ősz lenövés hamvas frizurává alakul

Sötét haj esetén különösen feltűnő és zavaró lehet, ha állandóan előbukkan az ősz lenövés. A kontraszt ilyenkor nagyon látványos, gyakorlatilag egy héttel a hajfestés után már többségében látni lehet a hamvas töveket. A teljes átalakításhoz mindenképpen profi fodrászra van szükség. A felkent mesterséges hajszín leszívatása ugyanis nem egyszerű feladat, a világosítás apró lépésekben történik.

Amellett, hogy a fodrász eltünteti a festett színt és ősz tónust ad a leszívott szálaknak, a hajnak különböző ápoló kezeléseken kell átesnie ahhoz, hogy ne legyen töredezett és fénytelen. A procedúra egyáltalán nem veszélytelen, ha rászánod magad, mindenképpen olyan szakembert keress, aki ért a frizura kivilágosításához, pláne akkor, ha sötét tónusból kell hamvassá varázsolni a tincseidet.

Ha már tönkretette a festés a hajat, egy frissítő hajvágásra is szükség lesz a szín leszívása és a hamvasítás mellett. A durván töredezett, agyongyötört frizurát nemigen lehet megmenteni, ahhoz pedig, hogy az ősz haj ne öregítse a megjelenést, egészséges és ragyogó tincsekre van szükség.

Sokan azt gondolják, hogy a szőke haj sokkal szerencsésebb, hiszen a lenövés a világos hajszín miatt nem olyan feltűnő. Bár tény, hogy a lenövés és a frizura árnyalata között ebben az esetben nincs nagy eltérés, a kikandikáló hamvas tincsek így is zavarók lehetnek, olykor önbizalom-rombolók tudnak lenni. Az átalakulás szőke lobonc esetén ugyanúgy látványos. Ráadásul sokkal egészségesebb és ragyogóbb tincseket eredményez, ha a hajtömeg nincs állandóan mindenféle kemikáliával gyötörve és átitatva.

Rövid haj esetén sokkal gyorsabban zajlik a lenövesztés folyamata, azonban sokan ilyenkor sem szívesen várják ki, míg magától hamvassá válik a lenövés. A fodrászok ilyenkor is csodát tudnak tenni a tincsekkel, a megfelelő technikával, minimális vágással ragyogó ősz hajat eredményezhet az átalakulás.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés