Ez a füstös smink tavasszal és nyáron is elbűvölő hatást kelt. Még természetes ősz haj mellett is kiemelkedően jól mutat, így akár 50 felett is bátran viselhető. Mivel finom, visszafogott stílusban emeli ki a szemeket, pompásan alkalmazható a nappali megjelenés tökéletesítésére.

hirdetés

 

Profi sminkes mutatja be kedvenc nappali sminkjét, amelyet 50 felett is kényelmesen, magabiztosan lehet viselni. Ezt a megjelenést olyan szempontok szerint alakította ki, hogy az a kevésbé feszes bőrön is jól mutasson, és az esetleges eltérő színtónusú felületeket is szépen fedje, kompenzálja. Az általa használt technikák elsajátítása hasznos lehet, ha a szemhéj bőre kissé már megereszkedett, és picit lelóg a külső szemzugoknál.

Füstös smink 50 felett, ami ősz hajjal is csodásan mutat

A smink központi eleme az igazán bájos és visszafogott füstös szemsmink. Ennek a technikának az lehet a hátulütője, hogy időnként a szürkés színek összenyomják, szűkítik a szemeket. Nagyon finoman alkalmazva azonban ez a hatás elkerülhető, és a lelógó szemhéjakra épp ideális választás lehet.

 

A sminkes szürkés színeket használ, mégsem lesz lehangoló a hatás, így ősz hajjal is bátran viselhető. Az egészen friss és üde megjelenés biztosított, amennyiben sikerül eltalálni a megfelelő lágysággal rendelkező árnyalatot. Érdemes először csak kevés szemhéjpúdert felvinni, majd azt alaposan és egyenletesen eloszlatni a szemen. Ügyes színkeveréssel egy kis levendulaárnyalat is belecsempészhető a világosszürkébe.

A külső szemzugoknál felfelé irányuló, satírozó mozdulatokat kell tenni, de csak óvatosan, hogy ne szaladjon fel a festék a szemhéjcsontokig. Ezzel a trükkel elkerülhető a lefelé konyuló szemhéjak kihangsúlyozása.

Ez a smink minden szemszínt könnyen kiemel. Ha azonban a még ábrándosabb és nyíltabb tekintet elérése a cél, akkor optikailag nagyítani lehet a szemeken.

  • Érdemes egy kevés highlightert vagy bármilyen világos, csillogó festéket a csukott szemhéjak közvetlen közepére elhelyezni, hogy az lágy kontrasztot képezzen.
  • Nagyon vékonyan ajánlott szemhéjceruzával kihúzni a szemvonalat a felső szempillavonal közepétől kezdve kifelé haladva, majd nem árt tompítani az éles vonalat egy vékonyka ecsettel.
  • Mielőtt felkerül a spirál, jöhet a szempilla-göndörítő eszköz, amellyel rövid pillák esetén is megalapozható a hangsúlyosabb, tágra nyílt tekintet.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés