Bizonyos kor felett a fiatalító smink nagyot tud dobni egy nő megjelenésén, persze csak akkor, ha visszafogottság jellemzi és az arc előnyeit helyezi előtérbe. Az érett bőr sminkelése nem egyszerű, de ha néhány dologra odafigyel az ember, könnyen elsajátítható.

hirdetés

A nő nem szűnik meg nőnek lenni csak azért, mert átlépte a hatvanat. Egy finom smink kortól függetlenül feldobja a megjelenést, ötven felett pedig az arctónus frissítésére és egységesítésére is alkalmas.

Ám a természetes hatás kedvéért inkább a ráncok finomítására, és nem a teljes elfedésére érdemes törekedni, hiszen az utóbbi erős maszkhatást kelthet, a festék pedig könnyen megtörhet, vagy megülhet a bőrredőkben.

Elképesztő átváltozás: finom smink 60 felett

Az érett bőr sminkelésekor nem árt figyelembe venni, hogy a bőr gyakran fakó, száraz és vízhiányos, ugyanakkor itt-ott már megereszkedett, illetve pigmentfoltok tarkítják. Ezért a smink előkészítése éppolyan fontos, mint a színhasználat.

Az alapozó kiválasztására is nagy gondot kell fordítani: a túl sűrű állagú festék összegyűlhet a bőr textúrájában, míg a matt hatású készítmények tovább száríthatják a bőrt. Olajkivonatot tartalmazó, de könnyed formulák jöhetnek szóba, melyek természetes ragyogást kölcsönöznek az arcnak, és finomhangolást végeznek a bőr textúráján.

A ráncok mélységét ügyes színhatásokkal lehet lágyítani, de kerülni kell a sárgás és narancsos felhangú alapozókat, korrektorokat, púdereket, melyek kissé betegessé teszik az érett bőrt. A sminkes vlogger 69 éves édesanyja szerepel a videóban, aki egy alkalmi, szemhangsúlyos sminket kap.

 

A füstös szemsminkhez meleg, barnás árnyalatokat választott a blogger, melyek elmosódott kontúrokkal keretezik a tekintetet. A pirosító és a rúzs abszolút visszafogott, csak a frissesség kedvéért kap egy kis üde színfoltot az arc. A fókusz a szemeken van, melyek nyitottabbak, élénkebbek a dús pilláktól.

A szemfestésnél úgyszintén fontos a megfelelő alapozás, és az is, hogy hová kerül a mélyítő vonal. A lelógó szemhéjat optikailag megemeli, ha a mozgó résznél – ami már erősen redős – valamivel feljebb helyezkedik el az árnyalás. A videó részletesen bemutatja a smink mozzanatait.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés