Idén sem számolhatunk drasztikus változásokkal a frizuradivat terén, ám lesznek nüánsznyi újítások a kedvenc fazonokat illetően. Továbbra is a retró trendek élveznek előnyt, melyek a hatvanas-hetvenes évekből éppúgy sok inspirációt merítenek, mint a nyolcvanas-kilencvenes évek korszakából.

A legtöbben az év első hónapjaiban döntenek egy merészebb fazonváltás mellett, ilyenkor ugyanis friss trendek tartják lázban a vállalkozó kedvet. Bár látszólag, a 2020-ra ígért divatos frizurák nagyjából ugyanazokat a stílusösvényeket követik, melyeket a 2019-es évben már sokan kitapostak, a felhozatal azért mégsem ígérkezik unalmasnak.

Frizuradivat 2020-ban: a legmenőbb fazonok rövidtől a hosszúig

Persze, megmarad a bob és lob frizurák őrülete, viszont a vágástechnikákban mutatkozik némi eltérés: a borzas shaggy bob például, a hullámos hajúaknak is kedvez, vagy azoknak, akik vékony szálú hajjal vannak megáldva, és kreált loknikkal szeretnék kicsit feldobni a ritkás hajtömegüket.

A frufru minden fajtája divatos idén, az egyenestől a göndörig, illetve a mikro fazontól kezdve a hosszúig – az utóbbit a hetvenes évek jegyében ildomos most lazán kifelé szárítani. A franciás bob frizurák mellett utat törnek maguknak a tépett médium hajak, amolyan Brigitte Bardotstílusú kusza frufruval megspékelve. Ezeknek a fazonoknak nagyon jót tesz a koncepció nélküli beszárítás, amikor egyik tincs kifelé, míg a másik befelé kunkorodik.

A nyolcvanas évek egyik gyöngyszeme, a shag frizura szintén divatban marad, ám most leginkább a bozontos, hullámos és göndör változatok kerülnek előtérbe. A modern focistahajra is láthatunk alternatívákat a tavaszi divatot prezentáló kifutókon, míg a hosszú hajstílusok esetében a hatvanas-hetvenes éveket idéző trendek hódítanak. A nyolcvanas évek kedvenc spirálgöndör hajzuhataga úgyszintén visszakacsint a múltból, melyhez a rétegelt, fokozatosan vágott frizurafazonok passzolnak a legjobban.

 

A rövid hajviseletek között még mindig a pixie uralkodik, melynek a Twiggy-féle változata, valamint a modern hatású, aszimmetrikus verziója a legnépszerűbb. A hosszú hajzuhatagok terén az éles vágás éppúgy menőnek számít, mint a tépett, rétegelt, vagy V-alakú formára szedés. Mutatjuk, milyen frizurákat érdemes kérni a fodrásztól 2020-ban!

Kiemelt kép: Oscar Gonzalez/NurPhoto/Getty Images.

Képgaléria képei: Pinterest, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés