A spirálgöndör frizura vonzásának nehéz ellenállni, egészen addig a pontig, amíg bele nem gondol az ember lánya, hogy milyen macerás elkészíteni. Ám, ha mégsem hagynád annyiban a dolgot, az alábbi tipp segíthet, hogy minimális vesződséggel varázsolj rugalmas loknikat az egyenes tincseidből.

hirdetés

A nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc göndör hajviselete visszatért köreinkbe, és ismét óriási népszerűségnek örvend. Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy annak idején kik hozták divatba a csigákba rendeződő hajfürtöket, most azonban egy idegkímélő módszerre hívnánk fel a figyelmet, amellyel könnyedén megvalósítható ez a dús álomfrizura.

Minden tiszteletünk azoké, akiknek van idegzete a hajcsavarókhoz, pláne a spirál formájú verziókhoz, melyek kitartást, megingathatatlan elszántságot, és kézügyességet igényelnek. Van, akinek a hajcsavarókkal alvás sem megy könnyen, mások pedig időhiány miatt száműzik a fiók mélyére az efféle ördögi kellékeket. Valószínűleg speciális, keskeny hajsütővas sem leledzik otthon mindenkinél, de nem is muszáj rá beruházni, ha van kéznél egy hajvasaló.

Extra dús spirálgöndör frizura trükkösen, de egyszerűen

Ha valaha is tekergetted a hajtincseidet ceruzával csak úgy, passzióból vagy unalomból, biztos lehetsz benne, hogy testhezálló lesz neked ez a feladat, hiszen mindössze ennyit kell tenned, csak ezúttal csodás eredményre számíthatsz. Készíts elő egy hajvasalót és egy strapabíró ceruzát, vagy hurkapálcát, amelyik szimpatikusabb.

 

Tegyél hővédő hajformázót a tincsekre, majd láss hozzá! A spirálgöndör frizura vékony fürtökből áll, ezért apránként haladj: hosszában tekerd fel a tincseket a ceruzára, majd hajvasalóval fogd össze. Picit várj, hogy a szálak átmelegedjenek, de ne tartsd rajta az eszközt néhány másodpercnél tovább, mert a vékony hajcsigák hamar felveszik a hőt.

Ez a művelet sem öt perc, különösen, ha sok hajad van, de kevésbé macerás, mint a hajcsavarókkal bíbelődés. Ráadásul, amint elfogynak a feltekerésre váró tincsek, azonnal élvezheted a dús, göndör frizurádat. Vigyázat, nagyon felugrik tőle a haj, számolj vele, hogy jóval rövidebb lesz!

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés