Sokan nem is tudják, hogy egy jól megválasztott frizura, mely passzol az arcformához, és fokozza a nőies energiákat, mennyire meg tudja dobni az önbizalmat. Kívül-belül hatással van az emberre, és ezt mások is észreveszik.

hirdetés

Éppúgy, mint a szemöldök formája, a frizura is képes megváltoztatni az arc karakterét. Bár a vonások nem alakulnak át varázsütésre, a fejformához igazított fazonok lehetővé teszik, hogy az arc előnyös részleteit hangsúlyozzuk.

Ám nemcsak az arcforma mérvadó a frizuraválasztásnál, hiszen ugyanolyan fontossággal bír az is, hogy mit lehet kihozni az adott hajtípusból, mert más fazonkialakítást bír el egy dús, erős hajtömeg, mint az esetlen, vékony szálú haj. Szintén prioritást élvez a döntéshozatalkor, hogy kinek milyen stílus áll jól, melyik frizurával tud annyira azonosulni, hogy nőiesebbnek, magabiztosabbnak érezhesse magát. Éppúgy, ahogy egy-egy ruha is megszólít minket, a hajviseletnél is számít, hogy általa úgy érezzük, igen, most igazán önmagunk vagyunk.

Olyan frizurákat mutatunk, melyek tökéletesen betaláltak, és egészen más karakterré változtatták a viselőjüket. A magabiztosság szinte azonnal szembetűnik azokon a képeken, melyeken már az új frizurájukkal szerepeltek. Ebből is látszik, milyen erővel bír egy jól eltalált hajfazon.

Ezek a fazonok tartást adnak a vékony szálú hajnak, és megdobják a volumenét.

A nyolcvanas-kilencvenes évek kedvenc shag frizurája az egyenes tincseket is felturbózza kicsit. Játékos textúrát ad a hajnak, kiemeli a szemeket, és sokféleképpen formázható. Rendkívül bájos, és a legkevésbé sem mondható unalmasnak.

Csak a haj hosszán és a frufru stílusán változtatott a fodrász, mégis teljesen megváltozott az arc karaktere.

Ápoltabbnak, lágyabbnak tűnik a haj az új fazontól.

Ez a frizura sokkal arányosabbá teszi az arcot: a magas homlok egy csapásra háttérbe szorul.

Nemcsak az elvékonyodott, szálkás hajvégek tűntek el, a hosszúkás arc is sokkal kerekebb lett az új frizurától.

A rövid pixie fazon remek választás volt, különösen a világos árnyalattal. Sokkal nagyobb hangsúlyt kapnak így az arcvonások, és a nyak vonala is hosszabbnak tűnik.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás: