A félhosszú haj praktikus és nőies viselet. Ez a hajhossz még könnyen kezelhető, mégis rendkívül sokoldalú és izgalmas. Összefogva, hullámosan és egyenes verzióban éppúgy divatos idén. Meglepő, hogy mennyi lehetőség rejlik benne, ráadásul nem is kell órákig bíbelődni vele, pár apró trükk elegendő ahhoz, hogy igazán egyedi, csinos külsőt kölcsönözzön.

hirdetés

Sok nő számára a félhosszú frizura a legjobb alternatíva, pláne, ha szereti változatosan viselni a tincseit. A hosszú és a rövid fazonok között elhelyezkedő arany középút ez a hajhossz, hiszen mindenkinek jól áll, csak tudni kell, hogyan hozható ki belőle a maximum. Mivel a félhosszú haj esetében nem a vágás és a fazonkialakítás adja a megjelenéshez a plusz stílusesszenciát, a változatos viselési módok tehetik különlegesebbé. Rengeteg lehetőség rejlik benne, nem véletlen, hogy a sztárok is imádják.

 

A félhosszú haj lehet különleges, csupán meg kell találni a megfelelő hajviseletet

A félhosszú frizurához remekül passzolnak a laza, tengerparti hullámok. Ennél a hosszúságnál pillanatok alatt kivitelezhető ez a fazon, ráadásul még csak hőhatásra sincs szükség hozzá, már előző éjszaka előkészíthetők a gyönyörű, lágy esésű loknik. A lágyan hullámzó tincsek hihetetlenül megdobják a volument, nem sokkal ugranak feljebb a fürtök, így a frizura alig veszít valamicskét a hosszából, mégis dúsabbnak hat.

A vasalt haj szintén sikkessé vált az elmúlt időszakban, noha nem tudunk elmenni amellett a tény mellett, hogy a hajvasaló elképesztően roncsolja a tincsek szerkezetét. Néha-néha mégis megengedhető, hogy egy magas hőfokkal dolgozó készülékkel készüljön a nőies, dögös frizura. Ennél a fazonnál vigyázni kell, mert vékony szálú a haj esetén könnyedén lelapultnak a szálak és kevésnek hathat a hajtömeg.

Jennifer Aniston például már Rachel szerepében is javarészt félhosszú fazonnal tündökölt. Számtalan alkalommal viselte vasalva, valamint loknikkal megbolondítva is ezt az egyszerű, mégis sokoldalú frizurát. A színésznő titka a vágási technikában rejlik, leginkább a tépett verziót kedveli, hiszen annak látványos tömegnövelő hatása van.

 

Egy szimpla lófarok is lehet különleges, érdemes megemelni a copfot egy egyszerű technikával, valamint a tincsek végét ajánlott kissé behullámosítani, ettől sokkal egyedibb, sikkesebb és elegánsabb hatást kelt majd az eredmény.

Oldalra fésülve, a választékot arrébb helyezve sokkal dúsabbnak hat a félhosszú fazon. Palvin Barbi számtalan alkalommal vetette már be ezt a trükköt, mindig lenyűgöző és látványos volt az eredmény.

Kiemelt kép: JB Lacroix/WireImage/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés