A hajfestés kétségtelenül nem a legjobb, amit a hajaddal tehetsz, és minél gyakrabban jársz a fodrászhoz, annál nagyobb kárt teszel benne. Ennek fényében nem baj, ha tudsz néhány tippet, amivel tartósabbá teheted a frissen festett haj színét.

Matt Rez amerikai sztárfodrász szinte minden celeb loknijához hozzányúlt már egy-egy vörös szőnyeges esemény vagy fotózás alkalmával. Azt mondja, ahhoz, hogy a hajfestés eredménye sokáig tartós maradjon, nemcsak a fodrász felel: ha nem ápolod a tincseidet, azok dehidratálttá válnak, ami első számú oka a hajszín korai fakulásának.

Legyél tudatos a festett haj ápolásában

Bár vannak kifejezetten festett hajra kifejlesztett samponok, az önmagában nem garantálja a szín megőrzését. Fontos, hogy szulfát és szilikonmentes terméket válassz, ugyanis ezek szárítják és töredezetté teszik a hajat. Továbbá sok termékben van ammónia, ami ugyan rövid távon valóban hozzásegít a szín intenzivitásához, de hosszú távon irritáló és roncsoló hatással bír.

Moss ritkábban hajat

A gyakori hajmosás és az ezzel járó hajszárítás fakóvá, dehidratálttá teszi a tincseket, amik közel sem tesznek jót a festett hajnak. Próbálj heti egy-két alkalommal hajat mosni, amit tovább is kitolhatsz hajtisztító krémek használatával. Ez olyan termék, amit száraz vagy vizes hajon is alkalmazhatsz, és nem kell előtte vagy utána hajat mosni. Néhány percig hagyod hatni, majd utána kiöblíted. Tisztítja a fejbőrt és megőrzi a szín tartósságát, anélkül, hogy a haj nehézzé válna.

Hidratálj

Igen, a hajat is kell, és ezt különböző ápoló szerekkel teheted meg. Használj hajolajat, amit hajmosás után kell alkalmazni. Válassz olyat, ami hővédő formulával ellátott, ugyanis a hajformázó- és szárító készülékek erőteljesen szárítják, ezzel együtt fakóvá teszik a hajat. Az erős napfény szintén kiszívja, világosabbá teszi a festett tincseket, ezért érdemes fényvédő terméket alkalmaznod, ha sok időt töltesz a napon.

Egy tápláló maszkot is feldobhatsz, amiből találsz minden hajtípusra és az egyes hajszínekre szánt változatokat is. Ezek pigmentekkel látják el a hajat, ápoló összetevőik révén pedig hidratálnak. Keresd a rizskivonatot és babassu olajat tartalmazókat, mert ezek különösen jók a festett hajra.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés