A hajvilágosítás házilag, természetes alapanyagokkal is elvégezhető. Ezeket az egyszerű pakolásokat bátran alkalmazhatod otthon. Segítségükkel nem csak világosabb, de ápoltabb is lesz hajad, a vegyszeres szőkítőszerek használatával ellentétben. Igaz, rendszeres használatuk mellett csak kismértékben veszítenek sötét tónusukból a tincsek, de az a kevés változás is sokat dob a frizurán.

hirdetés

 

Nagyon sokan vágyunk természetesen napszítta hatású frizurára, azonban télen, és az átmeneti évszakokban erős napfény hiányában tehetetlenek vagyunk ennek elérését tekintve. Vannak már ehhez hasonló stílusú festési technikák, mint például a balayage festés, amelynek segítségével egészen ízléses módon lehet a világos tincseket viselni. Azonban csakúgy, ahogy a szépségápolás más szegmenseiben, ezen a téren is vannak bevált házi praktikák, amikkel egyszerűbb módon érhető el a napszítta hatás.

Hajvilágosítás házilag, természetes alapanyagokkal

A házi szőkítéshez használatos alapanyagokat pofonegyszerű beszerezni, a legtöbb háztartásban jelen vannak. Mivel természetes hozzávalókról van szó, így használatuk egyszerű, azonban többször kell alkalmazni őket, hogy látványos legyen a változás.

Ezek a praktikák nem csak világos hajnál működnek, a sötétebb színű frizurák is megkapják “napcsókolt” külsejüket. Csupán annyi különbséggel járnak ezek a szerek, hogy nem tiszta szőke hajszín, hanem az eredetinél néhány fokkal világosabb árnyalat lesz a végeredmény.

 

Egyik leginkább bevált szer a citromlé. A savanyú gyümölcs szinte csodaszernek minősül gazdag C-vitaminforrását tekintve, és köztudott, hogy világosító hatása van, könnyen kiszívja a színeket. A pakoláshoz facsard ki egy citrom levét, és adj hozzá nagyjából a citromlével megegyező mennyiségű vizet, hogy teljesen be tudd kenni vele a hajad. Hagyd rajta legalább 20 percig, majd öblítsd le vízzel.

Mivel a természetes citromlé gyakori használata kiszáríthatja a fejbőrt és a hajszálakat, ezért ezt a műveletet érdemes csak kéthetente elvégezni. Ha úgy érzed, csípi a bőröd a citromlé, keverj hozzá kevéske olívaolajat. A sprőd szálakat is tökéletesen ápolja és regenerálja, emellett egy-két árnyalatot lecsalhat az eredeti hajszínedből. Fésüld bele a tincsekbe az olajos masszát, egy órát pihentesd rajtuk, majd a szokásos módon moss hajat.

A méz szintén kellemesen lágy, szőkés árnyalattal ajándékozza meg tincseinket, ugyanis kis mennyiségben természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz. Ennek köszönhetően, két-három evőkanál méz vízzel felhígítva és többször alkalmazva világosítani fogja a hajat. Közép- és mogyorószőke hajra kenve a leghatékonyabb, a sötétbarna fürtökön kevésbé látszik meg a hatása.

 

A kamillás hajpakolás hamar a kedvenceddé válhat, hiszen ehhez csak el kell készíteni egy-két csésze erős teafőzetet, majd miután kihűlt, felviheted a hajadra. Nem csak a tincseket, a fejbőrt ugyanúgy ápolja és nyugtatja, ráadásul nagyon egyszerű leöblíteni, de akár fent is hagyhatod, hogy vele együtt száradjon meg a haj. Ehhez a megoldáshoz gyógyszertárban is kapható, teljes virágfejes teát válassz, filteres változata helyett.

A fahéjas hajvilágosítás nem csupán az illatával fog elvarázsolni, hanem látványos eredményével is rabul ejt. Egy teáskanál fahéjhoz adj hozzá annyi mézet, növényi olajat vagy hajbalzsamot, hogy annak elegyéből krémes állagot kapj. Ezt a masszát vidd fel a világosítandó területekre, majd hagyd rajta pár órán keresztül, azután öblítsd le. A fahéj egyébként serkenti a fejbőr vérkeringését, de könnyen irritáló lehet, ezért érzékeny hámréteg esetén elég csak a tincsek közepétől felvinni, a hajtövek kihagyásával.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés