A hajunk minőségét sok belső és külső hatás befolyásolja, ezért szinte állandóan változik. Ha szeretnénk még hatékonyabbá tenni a samponunkat, ilyen természetes alapanyagokkal dúsíthatjuk.

A hajunk állapota a környezeti hatásoknak, illetve a belső vitaminkészletünknek és hormonháztartásunknak megfelelően változik, éppen ezért időszakosan szárazabbnak vagy zsírosabbnak érezhetjük a tincseket, és olykor-olykor kisebb hajhullásos szakaszok is előfordulhatnak.

Amíg a probléma nem olyan vészes, hogy bőrgyógyászati vagy hajdiagnosztikai kivizsgálást igényelne, természetes anyagokkal segíthetjük a hajszálak és a fejbőr regenerálódását. Ha nincs időnk arra, hogy különféle hajpakolásokat alkalmazzunk, egyszerű módon orvosolhatjuk a felmerült tüneteket, mégpedig úgy, hogy kicsit feltuningoljuk a samponunkat.

Érdemes eleve szilikon-, parabén- és mesterséges színezékektől mentes sampont választanunk a hajkoronánk tisztítására és ápolására, mely nem irritálja a fejbőrt, vagyis pH-semleges. Hajmosás előtt egy kis adagot öntsünk ki egy tálkába, és ahhoz adagoljuk hozzá az alábbi összetevők közül a hajproblémánknak megfelelőt, attól függően, hogy szárazak, törékenyek a tincseink, vagy korpásodással, esetleg enyhe hajhullással küzdünk.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés