Hiába a legdivatosabb frizurafazon, ha szálkásak és sérültek a tincseid, gondozatlan sörénynek tűnik csupán a hajad. Tippet adunk, hogy hozd rendbe!

A hajvégek elkopása, töredezése manapság a leggyakoribb frizuraprobléma, ezzel küzd a legtöbb nő, aki gyakran festeti, szőkíti, vasalja, szárítja, vagy ondolálja a haját. Amikor odakint hidegre vált az idő, és beindul a fűtésszezon, az eleve sérült haj még rosszabb formáját hozza.

Még az egészséges szálak is megsínylik a fűtött, száraz levegőt és a nagy hőmérséklet-ingadozást, amikor a benti melegből hirtelen a kinti hidegbe megyünk, és a fejbőrnek nincs ideje megszoknia a változást. Az igénybevett haj azonban nem rendelkezik annyi nedvességgel, hogy bármilyen terhelésnek van kitéve, hidratált maradhasson.

Roncsolt állapotuknak köszönhetően, a seprűs végű, töredezett tincsek könnyebben kiszáradnak, hiszen ilyenkor a szálak külső, védelmező borítása, a kutikula nyitva marad, így nem tudja a haj rugalmas belső szerkezetében tartani a nedvességet. Amikor a külső, pikkelyes borítás sérül, a tápanyag felszívódása is hiányosan megy végbe: a hajhagymák nem tudják a szálak végéig eljuttatni az éltető vitaminokat, enzimeket, fehérjéket, ezért válik sprőd, fénytelen, rugalmatlan sörénnyé a hajkorona.

Elsősorban tehát arra kell törekedni, hogy megszüntessük a sérüléseket, töréseket a hajon, és bezárjuk a felszakadt kutikulákat. A vitaminos táplálás csak ezután tud tökéletesen hatni. Ez egyébként egy ördögi kör: a gyenge haj könnyebben törik, kopik, és, ha már károsodott a védőrétege, hiába igyekszünk megerősíteni hajvitaminokkal, az elégtelen felszívódás miatt csak lassan kezd regenerálódni. Az alábbi tippekkel javíthatod a károsodott tincsek állapotát, és felgyorsíthatod felépülési folyamatukat.

  • Megosztás:
hirdetés